Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

El Kaide lideri Usame bin Ladin'in 11 Eylül saldırıları sonrası ABD halkına yazdığı mektup, yeniden gündeme geldi.

Usame bin Ladin'in Amerika'ya 'mektubu' #lettertoamerica etiketi ile kısa sürede TikTok ve X adlı platformlarda paylaşıldı.

TikTok kullanıcıları, Bin Ladin'in argümanlarına da etiketlerde yer verirken bazı kullanıcılar mektubunun, ABD'nin Orta Doğu'daki çatışmalara dahil olmasına yönelik farklı bir perspektif sunduğunu öne sürdü. TikTok kullanıcıları bu bağlamda Guardian'ın Ladin'in saldırılardan bir yıl sonra yazdığı mektubun metninin bağlantısını paylaştı.

PAYLAŞIMLAR KALDIRILDI

The Guardian mektubun yer aldığı haberini Çarşamba günü web sitesinden kaldırıldı.

Mektup TikTok'a yeniden yüklenirken, konuyu tartışan çok sayıda video da peş peşe kaldırıldı. TikTok sözcüsü Ben Rathe açıklamasında videoların platformun topluluk kurallarını ihlal ettiğini söyledi. Rathe, "Bu mektubun tanıtımını yapan içerik, her türlü terörizmin desteklenmesine ilişkin kurallarımızı açıkça ihlal ediyor. Bu içeriği proaktif ve agresif bularak kaldırıyor ve platformumuza nasıl ulaştığını araştırıyoruz. TikTok'taki videoların sayısı az ve platformumuzda trend olduğuna dair raporlar hatalı. Bu, TikTok'a özgü değil ve birçok platformda ve medyada ortaya çıktı" dedi.

Gazeteci Yaşar Ali'nin videolara dikkat çeken X gönderisi ise 25.6 milyon görüntüleme alara daha büyük ilgi çekti. TikTok, mektupla ilgili video sayısının az olduğunu ancak bu ilginin X'te yayınlandıktan sonra arttığını söyledi. Konuya yönelik ise X bir açıklama yapmadı.

Haberi Hazırlayan: İrem Kuşoğlu
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ