Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Halit Ziya Uşaklıgil'in realist-naturalist romanı 'Aşk-ı Memnu', ilk olarak 1899 - 1900 yıllarında Servet-i Fünûn Dergisi'nde yayımlandıktan sonra 1901'de kitaba dönüştürüldü.

Halit Ziya Uşaklıgil'in evlilik kurumunun işleyişindeki sorunları gündeme getirdiği, evli insanları, evlilik dışı ilişkiler yaşamaya iten nedenleri 'Bihter' karakteri üzerinden ortaya koyduğu 'Aşk-ı Memnu', Uşaklıgil'in en olgun eseri, Servet-i Fünûn dönemi Türk edebiyatının şaheserlerinden biri ve Batılı anlamda ilk roman örneği olarak kabul ediliyor.

Gerek dergide bölümler halinde, gerekse bir bütün olarak kitap halinde yayımlandığı dönemde büyük ilgi gören 'Aşk-ı Memnu', 1975'te 6 bölümlük dizi olarak TRT'de yayınlandı. Tiyatro sahnesine ise 3 perdelik oyun olarak yansırken opera olarak da sahnelendi. Roman, 2008'de ise yeniden dizi olarak 2000'li yıllara göre uyarlandı.

Aşk-ı Memnu', TV dizisi, tiyatro oyunu ve operadan sonra ilk kez 'Bihter' adıyla filme uyarlandı. 'Bihter', hikâyenin geçtiği yıllara sadık kalınarak dönem filmi olmasıyla da dikkat çekti. Amazon Prime'da yayınlanan 'Bihter'in yapımcıları; Timur Savcı ile Cemal Okan... Yönetmenliğini Mehmet Binay ile Caner Alper’in üstlendiği, senaryosunu Merve Göntem’in kaleme aldığı 'Bihter'de başrolleri Farah Zeynep Abdullah, Boran Kuzum, Osman Sonant, Hande Ataizi, Helin Kandemir, Nezaket Erden, Lorin Merhart, Mert Can Tekin ve Mert İnce paylaştı. Ebru Özkan ile Tilbe Saran ise kamera karşısına konuk oyuncu olarak geçti.

'Bihter'de 'Nihal'i canlandıran, rol aldığı yapımlarla ve kazandırdığı ödüllerle yeni nesil oyuncular arasında ışıltılı bir kariyere sahip olan Helin Kandemir, konuk olduğu Habertük HT Stüdyo'da Mehmet Çalışkan'ın sorularını cevapladı.

Read more!

"3.5 YAŞINDA BAŞLADIM"

• Halit Ziya Uşaklıgil’in ölümsüz eseri ‘Aşk-ı Memnu’, ‘Bihter’ adıyla Amazon Prime için yeniden yorumlandı. Sen de orada ‘Nihal’i canlandırdın. ‘Nihal’e geçmeden önce senin oyunculuk kariyerinden başlayalım. Oyunculuğa nasıl başladın?

Çocukluk mesleği olarak başladım. 3.5 yaşında bir kamera şakasında oynamıştım. Aslında tamamen bana hatıra kalsın niyetiyle başlamıştım. Sonra orada şansım da döndü, yolum da açıldı ve çok uzun bir süre oyunculuğa devam ettim. Hatta o zaman mikrofon yoktu, biz seslendirme yapıyorduk. Sonra oyunculuğa oradan devam ettim. 5 - 6 yaşlarında oyunculuğa ara verdim ama seslendirmeye devam ettim. O sıralarda okula da başladım. Şimdi çocuk oyuncular, sete pedagoglarla geliyor. O zamanlar; biz gidiyorduk, çalışıyorduk eve dönüyorduk. Sette olmak o dönem bir çocuk için çok da uygun ortamlar değildi. Ailemin de desteğiyle oyunculuğa ara verdim, seslendirmeye devam ettim. Sonra 13 yaşında ‘İsimsizler’ ile oyunculuğa döndüm.

• Kamera şakası neydi?

Kamera önünde bana hatıra kalacak komik bir şeydi. İlk kamera önüne atılışım öyle oldu. Şimdi çok mutluyum. Sevdiğim işi yapıyorum.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ