Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Benedict Cumberbatch, Ukraynalı sığınmacılara kapılarını açıyor
        • 1

          "Sherlock" ve "Doctor Strange" gibi yapımlarda rol alan Benedict Cumberbatch (45), dün Londra'da düzenlenen BAFTA (British Film Academy- Britanya Film Akademisi) ödül gecesine eşi Sophie Hunter ile birlikte katıldı. Cumberbatch, etkinlikte Rusya'nın Ukrayna'yı işgali hakkında düşüncelerini dile getirdi.

        • 2

          "POLİTİKACILARA DAHA ÇOK BASKI YAPMAYLIYIZ"

          Daha önce de katıldığı bir ödül töreninde Ukrayna halkına destek için elinde ülkenin bayrağıyla sahneye çıkan Benedict Cumberbatch, şimdi de ülkesindeki savaştan kaçanlara evinin kapılarını açacağını ifade etti.

          Oyuncu, "Ukrayna'ya iki buçuk saatlik uçuş mesafesinde bir Avrupalı olarak gerçekten şoke edici bir dönem..." diye konuştu. Cumberbatch, daha sonra da herkesin, yakasına Ukrayna bayrağının renklerinde rozet takmaktan çok daha fazlasını yapması gerektiğinin altını çizdi.

        • 3

          "HERKES ELİNDEN GELENİ YAPMALI!"

          Benedict Cumberbatch, halkın acı çeken bu insanlara yardım için politikacılara daha fazla baskı yapması gerektiğini sözlerine ekledi.

          Cumberbatch, konuyla ilgili, "Ukrayna'da acı çeken kız ve erkek kardeşlerimle yan yana durduğumu göstermek için yaptığım bir şey bu... Herkes elinden geleni yapmalı. Bu insanlara evlerinin kapılarını açmak isteyen çok sayıda gönüllü var. Ben de bunlardan biri olmayı umuyorum." ifadelerini kullandı.

        • 4

          Benedict Cumberbach, BAFTA gecesinde Ukrayna'ya desteğini takım elbisesinin yakasına ülke bayrağını taşıyan rozeti takarak da gösterdi.

        • 5

          İLK ADIMI O ATMIŞTI

          Moda dünyasında Ukrayna halkına yardım elini uzatan ilk kişilerden biri model Mica Arganaraz olmuştu. Son olarak Paris Moda Haftası'nda defileye çıkan Arganaraz, elde ettiği geliri Ukrayna halkı yaranına kullanılmak üzere çeşitli kuruluşlara bağışlayacağını duyurmuştu.

          "SAVAŞ OLDUĞUNU BİLE BİLE PODYUMA ÇIKMAK GARİP"

          İşi gereği defilelere çıkmayı sürdüren ünlü model, "Burada kutlama yapmadığımızı anlatmanın bir yolunu bulmaya çalışıyordum. Çünkü orada olup bitenler beni çok endişelendiriyor." demişti. Mica Arganaraz, bu konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda "Aynı kıtada savaş olduğunu bile bile defilelerde podyuma çıkmak çok garip hissettiriyor." ifadelerini kullanmıştı.

        • 6

          Arganaraz'ın ilk adımını attığı bu kampanyaya destek veren modellere; Gigi Hadid, Bella Hadid, Lara Worthington, Felice Nova ve Kaia Gerber de katılmıştı. Onlar da bu sezon podyuma çıktıkları defilelerden elde ettiklerin gelirin bir bölümünü Ukrayna halkı yaranına kullanılmak üzere bağışlayacağını açıklamıştı.

        • 7

          1 MİLYON STERLİN BAĞIŞ

          İngiltere'nin en zengin ünlüleri arasında yer alan Victoria Beckham-David Beckham çifti de Ukrayna'yı desteklemek için UNICEF'e 1 milyon sterlin bağışta bulunmuştu. İkili, daha fazla bağış yapılması konusunda da takipçilerine çağrı yapmıştı.

        • 8

          "UKRAYNALI OLMAKTAN BUGÜNKÜ KADAR GURUR DUYMADIM"

          Ukrayna doğumlu Hollywood oyuncusu Mila Kunis ve eşi Ashton Kutcher de Ukraynalı mülteciler için 3 milyon dolara kadar bağışta bulunma sözü vermişti.

          Çift, en çok ihtiyacı olanlara anında yardım sağlayan ve aktif olarak sahada bulunan iki kuruluş için başlatılan bağış sayfasında 3 milyon dolara kadar bağış yapacaklarını duyurmuştu.

          Mila Kunis, "1983'te Ukrayna'nın Chernivtsi şehrinde doğdum. 1991'de Amerika'ya geldim. Kendimi her zaman bir Amerikalı olarak gördüm ama hiçbir zaman Ukraynalı olmaktan bugünkü kadar gurur duymadım." demişti.

        • 9

          "İKİYE BÖLÜNMÜŞ GİBİ HİSSEDİYORUM"

          Dünyaya gözlerini Ukrayna, Kiev'de açan Milla Jovovich de saldırıların başlamasından bir gün sonra Instagram hesabından takipçilerini Ukrayna halkına yardıma çağırmıştı.

          Kendini kalbi kırık hissettiğini belirten Jovovich, doğum yeri olan ülkede yaşananları sindirmekte zorlandığını belirtmişti.

          Milla Jovovich, ardından, "Benim ülkem ve insanlarım bombalanıyor. Köklerim Rusya ve Ukrayna'dan geliyor. Yıkılmakta olan bir ülkeyi izlerken sanki kendimi iki parçaya bölünmüş gibi hissediyorum." demişti.

        • 10

          KAMPANYA DÜZENLEDİ

          Bir başka oyuncu Bethenny Frankel de Ukrayna'da savaştan etkilenenler için başlattığı kampanya ile 25 milyon dolar toplamışt. Bu paranın hatırı sayılır bir bölümü Frankel'in kurduğu vakıf tarafından temin edilmişti.

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa