Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Burhaniye ilçesinde, Kırsal mahallelerdeki düğünlerde tatlısından tuzlusuna kadar 89 çeşit yemek hazırlanırken, kadınlarda yemek imecesi yapıyor. İlçenin kırsal Subeylidere Mahallesinde bir düğününde kadınlar yemek hazırlamak için bir araya geldi.

        İlçeye 13 kilometre uzaklıktaki Sübeylidere Mahallesi Meydanında kazanlar kurulurken, bazı yemeklerde fırınlarda hazırlandı. Kadınlar, yemekliklerin hazırlanmasından pişirilmesine kadar imece yaparken, yaşanan dayanışma örneği de takdir topladı. Yemek servisini de mahalle gençleri yaptı. Mahallede birlik ve beraberliğin çok iyi olduğunu anlatan Muhtar Mustafa Yılmaz, “Bizde düğün nişan ve hayırlarda herkes birbirine yardım eder. Bu düğünde de yemekler imece ile hazırlandı. Yemek servisinde de gönçlerimiz görev alıyor. Birlik ve beraberliğimizle övünüyoruz. Mahallemizde kimse aç kalmaz. Ramazanlarda toplu iftar geleneğini de devam ettiriyoruz” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa