Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar
Haberler Yerel Haberler Balıkesir Haberleri

Seyyar satıcılara araçları dağıltıdı

(Fotoğraflı)

Taşkın Sarıca

BALIKESİR (İHA) - Sındırgı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü simitçilere imaj kazandırdı. İlçedeki seyyar simit ve börek satıcılarına seyyar araç dağıtıldı.

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Sındırgı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından turizm ile gelişen ilçede birçok yeniliğe imza atıldı. Yerel esnafın korunması amacıyla kaçak seyyar satıcılarının tarih olduğu ilçede simitçilere de yeni imaj kazandırıldı. Sındırgı Belediyesi tarafından hazırlatılan zabıta denetimli seyyar araçlar simit, börek vb. ürünleri satanlara dağıtıldı. Sındırgı'nın turizm logosunun da yer aldığı seyyar arabalar ve ürünler zabıta müdürlüğü tarafından sürekli olarak denetlenecek. Belediye ile protokol imzalayan seyyarlardan yerel esnafın korunması ve haksız rekabetin ortadan kaldırılması adına işgaliye bedeli alınacak.

Seyyar araçlarda simit, poğaça, börek gibi ürünlerin yanında Sındırgı'nın yöresel lezzetleri nohutlu dolama, otlu sini gibi ürünlerde yerini alacak. Seyyar araçlar ile aynı zamanda ilçeye sosyal bir yenilik de kazandırıldı. 4 seyyar araçla başlayan değişim talepler doğrultusunda artarak devam edecek.

Esnafın ve vatandaşın her zaman yanında olan, daha yaşanılabilir bir Sındırgı için çalışmalarını sürdüren Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, "Turizmle kalkınan gelişen ilçemizin her yönüyle farklılık oluşturabilmesi anlamında Zabıta müdürlüğümüzün uhtesinde Sındırgı'nın merkezinde simit, poğaça, börek seyyar işi yapan kardeşlerimize Sındırgı'nın leylek figürlerinin, yağcıbedir desenlerinin işlendiği simit arabalarını teslim ediyoruz. Arkadaşlarımız önlükleri ile beraber ilçemizin her bakış noktasında güzel bir hatıra olacak. Hijyen şartlarının da ön planda tutulması ile vatandaşlarımızın sağlığı da düşünülerek sıkça denetimler gerçekleştirilecek. İnşallah burada simit, poğaça, börek sattıkları gibi yerel ürünlerimizin de satışı gerçekleştirilecek. Özellikle hanımeli çarşımızda üretilen Sındırgımıza ait nohut dolama ve buna benzer pide sinisi, börek gibi yöresel lezzetlerimizi de burada satma imkanına sahip olacaklar. Amacımız ilçemize şehir dışından gelen, termal otellerimizde konaklayan ve şehrimizi dolaşan insanlar, Yağcıbedir halısı ve kolonyası, Şerif Paşa meydanı, kemer köprüsü ve bütün bu değerlerin yanında Sındırgı'nın yerel lezzetlerini de bulabilecekleri ortamlar oluşturmak. Bugün ilçemizde esnaflarımız da yöresel lezzetlere yönelmeye başladı. Seyyar araçlar ile yöresel lezzetler daha ulaşılabilir olacak. İlçemize ve esnafımıza hayırlı olsun" dedi.

(TS-

15.03.2017 15:26:15 TSI

NNNN

Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Tüm Yerel Haberler
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Günün Önemli Manşetleri