Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kısayol Gıda Bakır Nasıl Parlatılır? Kararmış Bakır Nasıl Parlatılır?

        Bakır Nasıl Parlatılır?

        Bakır eşyalar hem mutfaklarda hem de dekorasyonlarda sıkça tercih edilmekte olan ürünlerdir. Dikkat çekici bir görünümü bulunmaktadır ve bundan dolayı da sıkça kullanımı gerçekleştirilmektedir. Özellikle de bakır cezveler, bakır bardaklar, bakır tavalar ve tencereler mutfaklarda en sık kullanılan ürünler arasında yer almaktadır. Fakat zaman içerisinde aşınmakta olan bakır eşyalarda kararmalar meydana gelmektedir. Bu durumda ise tamamen doğal malzemelerin kullanımı ile birlikte parlatma işlemi gerçekleştirilebilmektedir. Eski ve parla görünüme kavuşma sağlanabilmektedir.

        Kararmış Bakır Nasıl Parlatılır?

        REKLAM

        Öncelikle pek çok evde bakır bulunmakta olduğu bilinmektedir. Bundan dolayı da birçok kişi tarafından bakırların nasıl daha parlak bir hale getirileceği merak edilenler arasında yer almaktadır. Bu nedenle de kararmış bakır nasıl parlatılır sorusu sıkça gündeme gelmektedir. Bunun için kullanılmakta olan farklı yöntemler bulunmaktadır ve bunlardan bir tanesi de sirke yöntemidir. Sirke ve sofra tuzu karışımı, bakırda meydana gelen oksitlenmeyi azaltmaktadır. Bundan dolayı da bir kapta sirke ve tuzu karıştırarak bakırın üzerine sürülmesi ve sünger ile hafifçe ovalanması önerilmektedir. Daha sonrasında ise durulanması ve kurulanması gerekmektedir.

        Gümüş Rengi Bakır Nasıl Parlatılır?

        Bakır bir ürünün parlatılmasında ön plana çıkmakta olan yöntemin sirke ile gerçekleştirilmekte olduğu söylenebilmektedir. Bakır olan eşyaların daha parlak olmasına yol açmaktadır. Bu doğal malzemenin tek başına kullanımı gerçekleştirilebilmektedir. Aynı zamanda tuz ile karıştırılarak da bakırın parlatılması için kullanımı bulunmaktadır. Duruma uygun olarak bir tanesi tercih edilebilmekte ve uygulanabilmektedir. Böylelikle oldukça parlak bir görünüm elde edilmektedir.

        Kararan Bakır Nasıl Parlatılır?

        Sıkça kullanılan yöntemlerden bir tanesi sirkedir. Bunun yanı sıra kararan bakır nasıl parlatılır sorusuna cevap olarak limon yöntemi de önerilebilmektedir. Limonun ikiye bölünmesi ve bakıra sürülmesi de bakırın parlamasına neden olmaktadır. Ardından bakırın yıkanması gerekmektedir. Bir diğer yöntem ise sirke ve tuz yöntemidir. Bu ikili de parlamaya yol açmaktadır. Çeşitli yöntemler bulunmakta ve bunlardan bir tanesinin kullanımı yeterli gelmektedir. Böylelikle de oldukça başarılı sonuçlar elde edilmesine olanak sağlanmaktadır. Daha estetik ve daha parlak bir görünüme kavuşulmaktadır.

        REKLAM

        Bakır Çaydanlık Nasıl Parlatılır?

        Dekorasyon ve ev eşyası olarak kullanılmakta olan bakırlar zaman içerisinde kararma meydana getirmektedir. Bakır çaydanlıklar da aynı şekilde kararma göstermektedir. Bundan dolayı da nasıl daha parlak bir hale getirilebileceği mera edilmektedir. Ön plana çıkmakta olan yöntem ise sirke yöntemidir. Bununla birlikte sirke ve tuz karışımı da kullanılabilmektedir.

        Bir diğer yöntem ise limon kullanımı ile gerçekleştirilmektedir. Limonun bakırın üzerinde sürülmesi daha parlak bir hale gelmesine yol açmaktadır. Bu çeşitli yöntemler arasından bir tanesinin kullanılması oldukça başarılı sonuçlar elde edilmesine yol açmaktadır ve böylelikle parlaklık sağlanarak estetik ve temiz bir görünüme neden olunmaktadır.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa