Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargıtayda düzenlenen resepsiyonda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yargının ağır iş yüküne dikkati çeken Tunç, ticaret ve teknolojik gelişmeler ile yeni suç tiplerinin ortaya çıkmasının yargının iş yükünü artıran sebepler olduğunu söyledi.

YARGI REFORMU

Tunç, hem hakim savcı sayısı hem de daire ve mahkeme sayılarının artırılmasının yargının iş yükünü azaltmaya yönelik çalışmalar olduğunu belirtti.

Yargı Reformu Strateji Belgesinin eylül sonu gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağını bildiren Tunç, "Biz, bunu hazırlarken masa başında oturup hazırlamadık. 1 yıllık süremiz oldu. Bu süre içerisinde ilk derece hakim ve savcıları, bölge adliye hakim ve savcıları, yüksek yargımızın başkanlarıyla toplantılar yaptık. Hukuk fakültelerine yazılar yazdık, raporlar aldık. Barolarımızdan görüşler aldık. Uygulamadan gelen arkadaşların görüşlerini de alarak önemli tespitler yaptık. Kanunlarımızda yapılması gereken değişikler, yine idari uygulamalarla yapacağımız değişikler, bunların hepsi eylül sonunda Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kamuoyuyla paylaşılacak ve o hedefler doğrultusunda da çalışmalarımızı sürdüreceğiz." diye konuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ