Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Eylül ayının başında Avrupa Birliği Komisyonunun Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi, Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirerek Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüştü. AB'den Türkiye'ye gerçekleşen bu üst düzey ziyarette, AB-Türkiye ilişkileri, gümrük birliği, vize kolaylaştırılması gibi konular ele alındı. Türkiye'de Schengen vize başvurularında yaşanan yoğunluk ve sorunlar uzun süredir gündemde iken Varhelyi Ankara'da yaptığı açıklamada vize kolaylaştırılması alanınla ilerlemeye hazır oldukları mesajını verdi.

AVRUPA KOMİSYONU'NDAN YANIT

2023'ün sonuna yaklaştığımız bugünlerde Schengen başvurularındaki kriz tam olarak çözülebilmiş değil, halen randevu bulma konusunda sıkıntı yaşanıyor, ancak ilerleyen tarihlere randevu bulunabiliyor. Bu kapsamda Avrupa Komisyonu Sözcüsü Habertürk'ün Schengen vize başvurularında yaşanan yoğunluğa ilişkin soruyu yanıtladı.

Avrupa Komisyonu Sözcüsü yanıtında şu ifadelere yer verdi:

"Daha önce açıklandığı gibi, Üye Devletler Schengen vizelerinin bireysel olarak değerlendirilmesi ve verilmesinden sorumlu. Komisyon, çeşitli faktörlerden dolayı birçok gecikmeyle karşılaşıldığının bilincinde.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ