Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Bugün Disney +'de yayınlanmaya başlayan BKM yapımı 'Bursa Bülbülü'nün hikâyesinin başladığı yıl, filmin senaryosunu yazmakla birlikte 'Cengiz Sezen'i de canlandıran Ata Demirer'in 14 yaşında olduğu 1986...

‘Bursa Bülbülü’ ile sanki bindim bir zaman kapsülüne, ışınlandım geçmişe…

Herkes için çocukluk, ergenlik ve ilk gençlik yılları doğal olarak özeldir.

Hayatın; girdili - çıktılı dikenli yollarına henüz girilmediği, en saf haliyle yaşandığı o yıllar anılarımızda hep özel bir yere sahip olur.

O yılları; çocukluk, ergenlik ve gençlik dönemlerinde yaşayanlar için 1980'ler Madonna'ydı, Michael Jackson'dı, Modern Talking'ti, Brooke Shields'ti, Rob Lowe'dı, 'Adam Olacak Çocuk'tu, 'Ayı Yogi'ydi, 'Atom Karınca'ydı, 'Voltran'dı, 'He -Man'di, Küçük Emrah'tı, Bergen'di, mahalle kültürüydü, salçalı ekmekti. Bir de erkekler için kuyruklu, kadınlar için ise permalı saçlar, vatkalı ceketler ve montlardı. Gazinoydu, tavernaydı, Maradona efsanesiydi, Berlin Duvarı'nın yıkılışıydı, Sovyetler Birliği'nde esen değişim rüzgârıydı...

Ata Demirer'in ergenlik, gençlik döneminde yaşadıkları ve gözlemleriyle bezeli 'Bursa Bülbülü', 1980'li yılların toplumsal yaşantısını, popüler kültürün kişi ve unsurlarını da gözler önüne seriyor.

Hayallerin peşinde koşma arzusunun ve aşkın yüceliğini kâh kahkaha attırarak, kâh hüzünlendirerek 'Cengiz Sezen', 'Arzu' ve Taşkın'ın yeteneklerini geniş kitlelere sunma çabası çerçevesiyle sunan 'Bursa Bülbülü', 1980'li yılların panoramasını sinematografik olarak kayıt altına almasıyla da ayrı bir değer taşıyor.

Hakan Algül'ün yönettiği 'Bursa Bülbülü', aynı zamanda Ata Demirer'in son 20 yılın gözde senarist ve oyuncularından biri olmasının temelinde yer alan çevresel unsurların neler olduğunu da içeriyor.

Ata Demirer, başrolü paylaştığı Özge Özacar ve Cem Gelinoğlu birlikte Habertürk'e verdiği röportajda 'Bursa Bülbülü'nün izleyicilere özellikle hangi duguları yansıtmasını umduğunu dile getirirdi.

Read more!

‘Bursa Bülbülü’nün çıkış hikâyesi nedir?

Ata Demirer: İlk gençlik yıllarımda yaşadığım, kendi hayatımdaki bir macerayı, bir yolculuğu kurgulayıp anlatmak istedim. Aslında çok uzun yıllar önce düşündüğüm bir hikâyeydi. O zaman ismi de farklıydı. Sonra zaman olmadı. Başka filmler yaptık, hep birlikte eğlendik, yıllar geçti. Pandemide eve kapanmak çok korkunç bir şeymiş. O ilk üç ay evden çıkamadık ya, o dönem bana geldiler. Evdeki köpek bile gezdirilmekten sıkıldı, kilo kaybetmeye başladı. “Bu böyle olmayacak” dedim. İçime döndüm, çocukluğuma, o zamanlar hayatımızda salgın gibi şeyler yoktu. “Bu hikâyeyi yazacaksam şu an yazabilirim, bir daha da yazamam” dedim. O yüzden bana pandeminin böyle bir hediyesi oldu. O zaman yazmaya karar verdim ve yazdım. Çok şükür çektik de.

Zaten yazardın da anladığım kadarıyla pandemi o süreci kısaltmış. Kariyerinin 20’nci yılındasın. Neler hissediyorsun?

Ata Demirer: Bilmiyorum, kısmet. Start düğmesi pandemi oldu. 20'nci yıl mı? Oldu mu o kadar?

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ