Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Artvin'in Yusufeli son dakika! Şiddetli yağış ve heyelan: 1 ölü

        Yusufeli ilçesinde dün akşam saatlerinden itibaren başlayan şiddetli yağışın etkisini artırması üzerine Yusufeli Barajı şantiyesinin bulunduğu alanda heyelan meydana geldi. Artvin Valisi Yılmaz Doruk yaptığı açıklamada, Yusufeli ilçesinde 1 kişinin hayatını kaybettiği selde 3 kişinin de kaybolduğunu bildirdi.

        ARTVİN VALİSİ: ANNE BABA VE ÇOCUKLARI ARANIYOR

        İHA'nın haberine göre, Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Yusufeli ilçesinde yaşanan sel felaketinde 1 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, “Bir ailemiz de kayıp. Anne, baba ve bir çocuğuyla birlikte arama çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

        Artvin’in Yusufeli ilçesinde dün akşam saatlerinde tamamlandığında dünyanın en yüksek 3. barajı olacak Yusufeli Barajı’nın şantiyesinde meydana gelen sel felaketinde şantiye çalışanı 1 kişi hayatını kaybederken, anne, baba ve bir çocuk olduğu öğrenilen bir aile kayboldu. Artvin Valisi Yılmaz Doruk, sel felaketinin yaşandığı şantiyeye gelerek incelemelerde bulundu. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Doruk, ciddi bir felaket yaşandığını belirterek, “Dün akşam saat 19:30 sıralarında Yusufeli barajımızın şantiye bölgesine sel geldi. Şantiyelerimizde çalışanlardan 1 kişi hayatını kaybetti. Bir ailemizde kayıp. Anne, baba ve bir çocuğuyla birlikte arama çalışmalarımız devam ediyor. Şantiyede çok ciddi boyutta maddi hasar var. Birçok araç cüruf altında kalmış durumda. Ancak baraj inşaatımızın çalışmasına mani bir durum yok. O bölgede bir sıkıntımız yok. Fakat önemli bir boyutta maddi hasar oluşmuş. Özellikle ofis ve yatakhane bölgesinde. Tahliyeler yapıldı. İşçilerimiz başka bir bölgeye alındı. Şu aşamada temizleme çalışmaları devam ediyor. Artvin-Erzurum yolumuz kapalı. Tünel içerisinde önemli bir miktarda rüsubat var. Bunun temizlenmesi vakit alacak. Dolayısıyla vatandaşlarımız Artvin’den Erzurum’a olan yolculukların başka bir güzergah kullanmalarında fayda var” ifadelerini kullandı.

        CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY'DAN AÇIKLAMA

        Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Artvin'de yaşanan sel felaketinde kaybolan vatandaşlar için arama-kurtarma çalışmalarının titizlikle sürdüğünü bildirdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Artvin'de meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah´tan rahmet diliyorum. Kayıp olan vatandaşlarımızla ilgili ekiplerimiz arama kurtarma çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir. Devlet olarak tüm imkanlarımızla bölgedeyiz. Geçmiş olsun Artvin" ifadelerini kullandı.

        AA'nın haberine göre; yamaçtan kopan kaya ve toprak kütleleri Artvin-Erzurum kara yolunu kapattı. Yağmur sularının yol açtığı taşkınlar baraj şantiyesine zarar verirken, kara yolundaki 2 tünelin giriş ve çıkışları toprak ve kaya parçalarıyla kapandı.

        Heyelanın ardından bölgeye sevk edilen jandarma ekipleri güvenlik önlemi alarak, bölgeye araç girişine izin vermiyor. Karayolları, DSİ, İl Özel İdaresi, AFAD ile baraj inşaatı yüklenici firmasına ait ekipler, iş makineleriyle yolun açılması için çalışma başlattı.

        Artvin Valisi Yılmaz Doruk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yusufeli ilçesindeki sel ve heyelan sırasında bir kişinin suya kapıldığını belirterek, "Vatandaşlar tarafından yaralı kurtarıldı, hastaneye götürüldü." dedi. İlgili tüm kurumlara ait ekiplerin bölgeye gönderildiğini ifade eden Doruk, ekiplerin ulaşıma kapanan Artvin-Erzurum kara yolunu ulaşıma açmak için seferber olduğunu ve çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

        Öte yandan, sel sularına kapılarak yaralanan kişi, kaldırıldığı Yusufeli Devlet Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

        YUSUFELİ BARAJI ŞANTİYESİNİ DE SEL VURDU!

        Artvin’de dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış Yusufeli ilçesinde hasara yol açtı. Meydana gelen heyelanda Artvin-Yusufeli karayolu ulaşıma kapanırken, ekipler tarafından gece boyunca yapılan çalışmanın ardından karayolu tekrar ulaşıma açıldı.

        Selde en çok zararı ise tamamlandığında dünyanın en yüksek 3. barajı olacak Yusufeli Barajı’nın şantiyesi gördü. Sel nedeniyle balçıkla kaplanan şantiyede çok sayıda araç kullanılmaz hale geldi.

        Sabahın ilk ışıklarıyla temizleme çalışmalarının başladığı şantiyede jandarma ve AFAD ekipleri tarafından arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

        İHA'nın haberine göre; sabah saatleriyle birlikte selin hasarı ortaya çıkarken, arama-kurtarma çalışmalarında iz takip köpekleri de kullanılıyor.

        ERZURUM'DA ŞİDDETLİ YAĞIŞ

        Erzurum'un Oltu ilçesinde etkili olan selde bir evi su bastı, bazı yollar ile tarım arazileri zarar gördü. Kentin Oltu ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan sağanak bir süre sonra şiddetini artırarak sele dönüştü.

        Sel nedeniyle ilçenin Ayvalı Mahallesi'nde bazı yollar, bahçeler ile tarım arazileri zarar gördü. Mahalle Muhtarı Musa Demir, yaptığı açıklamada, bölgede etkili olan sağanağın bir süre sonra şiddetini artırarak sele dönüştüğünü, sel suları yüzünden bir evi su bastığını, bazı vatandaşların bahçe ve tarlalarının zarar gördüğünü belirtti. Demir, selde yaralanan olmamasının sevindirici olduğunu söyledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa