Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Döşemealtı Belediyesi Halk Tiyatrosu'nun yeni sezon için hazırlıklarını sürdürüyor. Ekim ayında açılacak sezonun yeni oyunu ise “Bu da Geçer Ya Hu” olacak.

        Döşemealtı Belediyesi Halk Tiyatrosu (DHT), yeni sezona yeni bir oyunla hazırlanıyor. Genç tiyatro yazarı Uğur Saatçi’nin eseri “Bu da Geçer Ya Hu” adlı oyun, İstanbul’un Kurtuluş Savaşı sırasındaki işgali sırasında geçiyor. Müzikli, danslı komedi oyunu, daha önce Adana ve Trabzon Devlet Tiyatroları’nda sahnelenmiş ve büyük beğeni kazanmıştı. Oyunun yönetmenliğini, Antalya seyircisinin daha önce Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’nca (ABT) sahnelenen “Vatan Kurtaran Şaban” ve “Ödenmeyecek Ödemiyoruz” adlı oyunlardan tanıdığı bir isim olan Murat Demirbaş yönetiyor.

        “Bu da Geçer Ya Hu” adlı oyunun geleneksel Türk Tiyatrosu özelliklerini taşıdığını belirten yönetmen Demirbaş, “Oyun, Milli Mücadele döneminde İstanbul’un işgali sırasındaki direnişi anlatıyor. Güldürü diliyle yapıyor bunu. Dolayısıyla direnişin mizahı da diyebiliriz oyun için” diye konuştu.

        Oyunda rol alacak 10 kişilik ekip içinde yer alan, DHT Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan ise yeni sezon için çok iyi bir oyun seçtiklerini söyledi. Ekim ayında ilk gösterimi yapacaklarını belirten Kayacan, “Hatta bu oyun için 29 Ekim’de, günün anlam ve önemine de uygun özel bir gala yapmak gibi bir hedefimiz var” dedi.

        DHT’li oyuncular, yönetmen Murat Demirbaş yönetiminde okuma provalarını sürdürüyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa