Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Elmalı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dilek Boğatimur, sadece Elmalı ilçesinin yüksek kesimlerinde yetişen kırmızı renkli tilki kuyruğu üzümünün Uluslararası Nuh'un Ambarı aday listesinde yer aldığını belirtti.

        Boğatimur, yaptığı açıklama, merkezi İtalya’da buluna ve yok olmaya yüz tutmuş yerel ürünleri koruma altına almayı amaçlayan bir kuruluş olan Slow Food Biyo Çeşitlilik Vakfının, kırmızı renk olarak sadece Elmalı ve çevresinde yetişen tilkikuyruğu üzümünü, Uluslararası Nuh’un Ambarı aday listesine aldığını kaydetti.

        Elmalı Belediyesi Kültür Müdürü Durmuş Altan da tilki kuyruğu üzümünün Uluslararası Nuh’un Ambarı listesine kabul edilmesi halinde uluslararası lezzet kataloğuna gireceğini söyledi.

        Altan, "Üzümün tüm bilgileri dünyayla paylaşılacağından Elmalı’nın dünya gastronomisi açısından önemli daha çok artacaktır. Gastronomi hazinemizin kırmızı altını tilki kuyruğu üzümünü yerinde tatmak, bu muhteşem lezzetin damaklarınızı şenlendirmesi için herkesi kırmızı tilki kuyruğu üzümünün vatanı kadim şehir Elmalı’ya bekliyoruz." diye konuştu. ​​​​​​​

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa