Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız, CHP Sözcüsü Deniz Yücel'in cuma hutbesiyle ilgili açıklamalarından dolayı CHP'yi özür dilemeye ve bu zihniyetten vazgeçmeye davet ettiklerini bildirdi.

        Diyanet-Sen üyeleri, CHP Sözcüsü Deniz Yücel'in, 19 Temmuz Cuma günü camilerde okunan tesettür ve evlilik hakkındaki hutbeyle ilgili açıklamalarına tepki göstermek amacıyla CHP önünde bir araya geldi.

        "Saçmalayan CHP haddini aşma" yazılı pankart açan grup adına basın açıklamasını okuyan Diyanet-Sen Genel Başkanı Yıldız, konuşmasının başında geçen hafta cuma günü camilerde okunan hutbeyi hatırlattı.

        Yıldız, Diyanet İşleri Başkanlığının toplumu din konusunda aydınlatmasının kanuni zorunluluk olduğunu belirterek, Yücel'in, "Diyanet'in kanuni sorumluluğunu yerine getirmesine engel oluşturmaya ve algı operasyonlarıyla kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını" savundu.

        CHP'nin, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş üzerinden toplumun dini inançlarını siyasi malzeme yapmasına asla geçit vermeyeceklerini bildiren Yıldız, "Diyanet-Sen olarak, Diyanet İşleri Başkanlığını itibarsızlaştırmayı alışkanlık edenlere, bu çirkin saldırılarına asla müsaade etmeyeceğimizi tekrar haykırıyoruz. CHP'yi bu çirkin açıklamasından dolayı özür dilemeye ve artık bu köhne zihniyetten bir an önce vazgeçmeye davet ediyoruz." dedi.

        Açıklamanın ardından Yıldız ve beraberindekiler, CHP Genel Merkezi otopark girişine, üzerinde "CHP haddini aşma Diyanet'e sataşma" yazılı siyah çelenk bıraktı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa