Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uluslararası Yoga Günü, Hindistan'ın Ankara Büyükelçiliği'nde düzenlenen etkinlikle kutlandı.

        Hindistan'ın Ankara Büyükelçiliğinde düzenlenen etkinliğe, Hindistan'ın Ankara Büyükelçiliği Misyon Şefi Yardımcısı Alpana Dubey, Birleşmiş Milletler (BM) Türkiye Mukim Koordinatörlüğü'nden Ranhee Kim ve çok sayıda yogasever katıldı.

        Dubey, burada yaptığı açılış konuşmada, Uluslararası Yoga Günü'nde katılımcıları ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, söz konusu gün ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

        Kim de etkinliğe katılmaktan dolayı mutlu olduğunu vurgulayarak yoganın faydalarına değindi.

        - "Beden ve zihin birliği olarak yoga"

        Hindistan'ın Ankara Büyükelçiliği Misyon Şefi Yardımcısı Dubey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10. Uluslararası Yoga Günü'nü kutladıklarını hatırlatarak, günün kabul edilme sürecine değindi.

        Dubey, yoganın bir çeşit "beden ve zihin birliği" olduğunu belirterek, yoganın fizik ve akıl sağlığı açısından önemine dikkati çekti.

        Uluslararası Yoga Günü'nün dünya genelinde coşkuyla kutlandığını vurgulayan Dubey, bu yıl günün temasının "Kendimiz ve Toplum İçin Yoga" olduğunu aktardı.

        Dubey, yoganın uluslararası yaygınlığına işaret ederek ülkesinin de bu konudaki bilgilerini paylaştığını vurguladı.

        Yogadaki uygulamalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Dubey, Türkiye de dahil olmak üzere insanların yoga konusunda hevesli olduğunu ve yogadan keyif aldığını sözlerine ekledi.

        Konuşmaların ardından etkinliğe katılan çok sayıda yogasever bir arada meditasyon yaptı ve toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

        Etkinlik plaket takdimi ve konuklara Hindistan mutfağından yemeklerin ikram edilmesiyle sona erdi.

        Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin 2014'te yaptığı çağrı doğrultusunda BM tarafından kabul edilen "Uluslararası Yoga Günü" 2015'ten itibaren her yıl kutlanıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa