Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, aktif hizmet veren yeni vakıflara yönelik eğitimlere başladı.

        Vakıflar Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, başlatılan projeyle kamu-STK işbirliğinin geliştirilmesine katkı sağlanması, vakıfların ihtiyaçları ve sorunları hakkında istişarelerde bulunulması, vakıflara mevzuat ve uygulamalar hakkında bilgilendirme yapılması amaçlanıyor.

        Bu kapsamda, ilk eğitim programı Vakıf Hizmetleri Daire Başkanlığınca Ankara'da gerçekleştirildi.

        Eğitim kapsamında vakıf kavramı, sivil toplum sektörünün Türkiye'deki ve dünyadaki güncel durumu, 2860 sayılı kanun ve yönetmeliği, vakıflarda vergi muafiyeti mevzuatı, vakıf kuruluşu sonrası yapılacak iş ve işlemler ve vakıflarda denetimde karşılaşılan sorunlar gibi konular yer aldı.

        İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum İlişkiler Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı ve Gelir idaresi Başkanlığı uzmanları tarafından verilen eğitimlere, Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı, Milli Eğitim Vakfı, TRT Kurumu Personeli Sağlık ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı başta olmak üzere 50 vakıf temsilcisi katıldı.

        Eğitimlerin, Vakıflar Genel Müdürlüğü 25 bölge aracılığıyla Türkiye'de bulunan yaklaşık 6 bin vakfa verilmesi hedefleniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa