Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANDA Derneği tarafından düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteklediği "Uluslararası Afet Film Festivali (UAFF)", 21-26 Mayıs'ta Ankara'da yapılacak.

        Uluslararası Afet Film Festivali'nde, film yapımcıları ve sinema profesyonelleri, afetler konusundaki farkındalığı sinema aracılığıyla artırmak için bir araya gelecek.

        Doğal ve insan kaynaklı afetlerin yıkıcı etkilerini ortaya koyarak toplumda afet farkındalığı yaratmayı ve dayanışmayı arttırmayı hedefleyen etkinlik, farklı perspektiflerle afetleri anlamayı da sağlayacak.

        Festival programının açılış töreni, yarın saat 19.00'da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Ziraat Bankası Ana Salon'da düzenlenecek ve "7 Mumun Işığında" adlı belgeselin izlenmesinin ardından, Antakya Medeniyetler Korosu konser verecek.

        Kapanış töreni, 26 Mayıs saat 19.00'da Resim Heykel Müzesi Türk Ocağı Salonu'nda gerçekleşecek. Törende, ödül kazanan filmler açıklanacak, ödüller takdim edilecek.

        - Yarışmaya 130'dan fazla ülkeden 3 bine yakın film başvurdu

        UAFF, küresel bir kitleye ulaşmayı başararak, 130'dan fazla ülkeden 3 bine yakın film başvurusu aldı.

        "Uluslararası Kurmaca Uzun Metraj Film", "Uluslararası Kurmaca Kısa Metraj Film", "Uluslararası Belgesel Film", "Uluslararası Animasyon Film" gibi yarışma kategorilerinin olduğu festivalde "6 Şubat Kuneşko Deprem Özel Ödülü" başta olmak üzere 20 ödül sahiplerini bulacak.

        Festival hakkında daha fazla bilgi için "info@uaffest.com" mail adresinden iletişime geçilebilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa