Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar
Haberler Yerel Haberler Ankara Haberleri

ANKARA (AA) - SERTAÇ BULUR - ORHAN ONUR GEMİCİ - Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, vatandaşla polis teşkilatı arasında bağ kurabilme, polisin yaptıklarını halka aksettirebilme, vatandaşın güvenlik hizmetleri noktasında bilinçlenmesi için büyük faydası bulunan Türkiye Polis Radyosunun 64. yaş gününü kutladığını söyledi.

Türkiye Polis Radyosunun kuruluşunun 64'üncü kuruluş yıl dönümü nedeniyle AA muhabirine açıklamalarda bulunan Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, polis teşkilatının sesini tüm Türkiye'ye duyurmaya çalışan radyonun öneminin vatandaşlar ve emniyet mensuplarınca bilindiğini ifade etti.

Türk polis teşkilatının Anayasa'nın belirlediği çizgiler çerçevesinde milletine hizmet ettiğini ve sadece meşru hükümetin emrinde bulunduğunu belirten Altınok, şunları söyledi:

"Vatandaşımızla polis teşkilatı arasında bir bağ kurabilme, polisin yapmış olduklarını vatandaşa aksettirebilme, vatandaşımızın özellikle güvenlik hizmetleri noktasında bilinçlenmesi için çok büyük bir faydası olan radyomuz, gerçekten bir ömür sayılabilecek 64. yaş gününü kutluyor. Başka hiçbir merciden emir almadan sadece ve sadece seçilmiş meşru hükümetten emir alan bir teşkilat olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milletine hizmet etmek için bütün gayretiyle çalışmaya devam edecek.

Bu arada gerçekten polisimizin sesi, nefesi ve vatandaşımıza ulaşabilme noktasındaki en önemli araçlarımızdan biri olan Polis Radyosunu ben de gençliğimden beri yakinen takip eden, dinleyen bir insan olarak çok büyük faydalar sağladığını, bu alanda bir boşluğu doldurduğunu görüyorum ve yaşıyorum. Gençliğimizden beri takip ettiğimiz, özellikle Türk kültürünün ve Türkçemizin güzel kullanılması noktasındaki gayretini arkadaşlarımızın hep takdir etmiştim, şimdi de takdir ediyorum, tebrik ediyorum. Daha nice 64. yıllara polis teşkilatının ve polis teşkilatının sesi olan radyonun başarılarının devamını diliyorum."

- Türkiye Polis Radyosu'nun tarihçesi

Ankara'da 5 Ekim 1952'de kurulan Türkiye Polis Radyosu, yayınlarını ilk kez Interpol telsiz istasyonunun 1 kilovatlık vericisinden yapmaya başladı. Radyonun dinleyicilerle buluşmasının mimarı, Ankara Emniyet Müdürlüğü Telsiz Müdürü Selahattin Salışık oldu. Kore Savaşı sonrası telsiz müdürü olarak atanan emekli Binbaşı Fethi Çakın, radyonun teknik altyapısını güçlendirmeye yönelik yoğun çaba harcadı.

Günde 2 saat yayın yapan Türkiye Polis Radyosu'nun yayın saati 1968'den itibaren 15 saate çıkarıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğünden 5 Ocak 1968 tarihinde ayrılarak Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı bir şube müdürlüğü yapıldı.

- Reklam almayan tek yayın kurumu

Türkiye'nin kurulduğundan günümüze kadar reklam almayan tek yayın kurumu olmayı başaran Polis Radyosu yayınlarını sırasıyla Ankara Emniyet Müdürlüğünde, Kocatepe Camisi yanındaki bir binada ve Polis Akademisi binasında sürdürdü.

- 65 merkezde FM yayını

Türkiye'nin yüzde 85'ine seslenebilecek seviyeye 1968 yılında ulaşan radyo, günde 200 dinleyici mektubu almaya başlayarak halkın radyosu olmaya başladığını gösterdi.

Bu atılımların mimarı Osman Sulhi Aksu'nun öncülüğünü yaptığı ekipte yer alan yayıncılığa gönül vermiş genç polislerden Başkomiser Mehmet Gökay, Komiser Yardımcısı Ahmet Nihat Dündar, programcı polis memuru Ünal Dündar ve spikerler Şenal Genç ile Leyla Bozat, radyo yayınlarını yürüttü.

FM bandında 50 il ve 15 ilçe olmak üzere yayın yapan radyo, "www.polisradyosu.pol.tr", "PolNet" kurumsal ağı ve Türksat 4A uydusuyla Türkiye'nin her yerinden dinlenebiliyor.

Ankara merkezli 12 ilde dinleyicilere ulaşan radyo yayınlarında, ulusal güvenliğe yönelik suçları önlemek, can ile mal güvenliğinin korunmasını sağlamak, trafik kaza ve ihlallerinin azaltılmasına yardımcı olmak, ülke ve toplum sağlığı ile eğitimine katkıda bulunmak, polis hizmetlerini halka daha iyi duyurmak ve polis ile halk arasındaki ilişkilerin en üst düzeye getirilmesine yardımcı olmak gibi amaçlar göz önünde bulunduruyor.

Radyonun arşivinde, 25 bin 155 pop, 12 bin 777 Türk sanat müziği, 10 bin 325 Türk halk müziği, 3 bin 734 özgün, 7 bin 537 fantezi, 5 bin 81 enstrümantal ve bin 644 yabancı müzik eseri bulunuyor.

Radyoda çalışan 25 personel, Türk Polis Radyosu yayınlarının kesintisiz vatandaşlara ulaşması için görev yapıyor.

Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Tüm Yerel Haberler
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Günün Önemli Manşetleri