Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu ve Başkan Yardımcısı Bayram Saral, TFF'nin aldığı Genel Kurul kararıyla alakalı olarak açıklamalarda bulundu. Bayram Saral'ın açıklamalarının ardından ise TFF resmi internet sitesinden bir yazı paylaştı.

TFF'DEN JET CEVAP: İMZA SAYISI 94

TFF'den, İstanbulspor Başkan Yardımcısı Bayram Saral'ın, "TFF'nin 18 Temmuz'dan önce seçime gitmesi için 136 imza topladık." açıklamasına jet cevap geldi.

Federasyonun resmi sitesinden yapılan açıklamada, imza sayısının 94 olduğu ifade edildi.

İşte o açıklama:

"Türkiye Futbol Federasyonu'na olağanüstü kongre çağrısıyla ulaşan imza sayısı bugün itibarıyla 109'dur.

İmzalarını noter onayıyla resmen geri çeken delege sayısı 13'tür.

Yetkisiz kişilerin geçersiz imza sayısı 2'dir.

Sonuç itibarıyla olağanüstü genel kurul yapılması talebiyle TFF'de imzası bulunan delege sayısı 94'tür.

Kamuoyunu yanıltmak maksadıyla verilen gerçek dışı beyanlara itibar edilmemesini kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."

TFF'NİN 109 İMZA AÇIKLAMASINA CEVAP

İstanbulspor Başkan Yardımcısı Bayram Saral, TFF'nin açıklama yaptığının hatırlatılması üzerine "İlk günden beri baskıyla imza geri çektirmeye çalışıyor. 136 tane noter tasdikli ihtarname var. Bu kişiler delege. Kendi kulüpleri tarafından seçilmiş delegeler, başkanlar. Bağımsız delegeler var. Bunlar kendi rızasıyla imza veriyorlar. Daha sonra da imza çekiyorlar. İmza verirken akli melekeleri yerinde değildi ya da baskıyla geri çektiler." yanıtını verdi.

DÖRT BÜYÜK TAKIMIN KARARI NE?

"Dört büyük kulübün kararı nedir?" sorusunu yanıtlayan Bayram Saral "Fenerbahçe ve Beşiktaş, 7 delege bazında imza verdi. Trabzonspor Başkanı olan yakın dostum Ertuğrul Doğan, ilk günden beri TFF'nin gitmesi gerektiğini, güvenmediğini, istifa etmeleri gerektiğini belirtti. Fakat, devamlı kendisiyle istişaredeyim. 18 Temmuz tarihini uygun bir tarih görerek imza vermedi, imtina etti. Galatasaray, bu süreci başlatanlardan, TFF'nin gitmesini istiyor ama son dönemeçte bize gerekli desteği vermedi. Bundan sonra bize destek olacaklarını umuyoruz. Dursun Bey bizim ağabeyimizdir. Onlarda problem olduğunu düşünmüyorum. Diğer kulüpleri unutmayalım. Diğer kulüpler de bize destek verdi. Ali Başkan ciddi destek verdi, vermeye devam ediyor. Süleyman Hurma ve Fatih Saraç çok büyük destek verdi. Samsunspor verdi. Bütün hepsi verdi. İmza vermeyenlere sitemimiz yok. Vermeyeceklerini söylediler. Onlar da federasyonun gitmesini istiyor. Gitmesini istemeyen 1 kulüp yok. Varsa, 'TFF başarılıdır, kalsın' diyoruz desinler. Biz bu 325 sayıyı aşağı indireceğiz." dedi.

"136 İMZA TOPLANDI"

Basın toplantısında konuşan İstanbulspor Başkan Yardımcısı Bayram Saral "TFF statüsü 29. madde gereğince TFF delegelerinin noter marifetiyle TFF başkanı ve yönetim kurulunu olağanüstü genel kurula çağırmasıyla ilgili olarak TFF başkanı tarafından basın yoluyla ileri sürülen mesnetsiz iddialar ve yaşanan bilgi kirliliğinin ortadan kaldırılması ve bu sürecin ne şekilde başladığı, bugüne nasıl gelindiğine ilişkin spor kamuoyuna doğru bilgilendirme yapılması amacıyla bu basın toplantısını düzenliyoruz. Malum, Sayın Büyükekşi'nin imzaların ilk açıklamasında 50-60, dünkü demecinde 80 olduğu iddiası ve yine yeterli imza toplansa bile 60 günlük sürenin geçmemesinden dolayı bu genel kurulun 18 Temmuz'dan önce yapılamayacağı iddiası. İmza sayımız 136'yı bulmuş durumda. Bu imzalar noter onaylıdır. Statünün 29. maddesinde belirtilen olağanüstü genel kurul için yeterli imza sayısı aşılmış durumdur. Sayın Büyükekşi'nin kamuoyunu yanıltmaya yönelik sözleri mesnetsizdir." açıklamasını yaptı.

ALT LİGLERDEKİ KULÜPLERE PARA VERİLDİĞİ İDDİASI

Ecmel Faik Sarıalioğlu ayrıca "9 kulübümüze imza vermemeleri için 3. Lig kulüplerine 400 bin lira, 2. Lig kulüplerine 500 bin lira para vermişler. Baskı yaptıkları çok kulüp var. Bunları birebir biliyorum. Kulüplerimizin izni olmadan paylaşmam. Ne demişler hepsini biliyorum. Öncelikle Volkan Can! Sonra Ali Düşmez. Artık Müslüm Bey, Yalçın Orhan Bey ne kadar var bilmiyorum. Spor Bakanının, Cumhurbaşkanımızın ve etrafındaki kişilerin isimlerini kullanıyorlar. Bunlar gitmeyecek. Görevden alınmaları lazım. 18 Temmuz'da seçim yapmayacaklar. Asla inanmıyorum. Asla inanmıyorum." açıklamasını yaptı.

SARIALİOĞLU: "KİMSE ONA OY VERMEYECEK"

Basın toplantısında konuşan İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu "Eğer aday olursa kimse oy vermeyeceğini söyledi." açıklamasını yaparken; "TFF Başkanı 'İstenmediğim yerde durmam' dedi." hatırlatmasına "Gitsin o zaman! Milli takım başarısız olursa biz miyiz suçlu? Biz miyiz 3-5 kişi, onlar mı 3-5 kişi. Onlar 3-5 kişi bile değil, 1 kişi. Yönetiminde olup 1 tane orada kalmak isteyen adam var mı? Çıksın desin ki bu yönetim kalsın. 1 tane adam çıksın. Hepsi saltanatın peşinde, hepsi yemek içmek otel peşinde. Bugüne kadar alım satımları inceleyin. Aklınıza ne geliyorsa. Hepsi tek tek ortaya çıkacak. Alttan ayağıma vuruyor (İstanbulspor Başkan Yardımcısı Bayram Saral'ı kast ederek), bunları konuşma diyor. Boşver diyor. Asla pişman olacağım hiçbir şey söylemiyorum. Sonuna kadar ne yapılması gerekiyorsa yapacağım, neye mal olursa olsun. Bunlar buradan gidecek. Mehmet Büyükekşi; yatacak, kalkacak, rüyasında beni görecek. Bu işin sonuna kadar gideceğim." sözüyle yanıt verdi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ