Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda bugün oynayacağımız Hollanda maçı, tüm ülkeyi olduğu gibi Avrupa’da yaşayan yurttaşlarımızı da fazlasıyla heyecanlandırıyor.

Çeyrek final öncesi Merih Demiral’a verilen 2 maçlık ceza herkesi üzdü. Avusturya karşılaşmasının yıldızı olan Merih attığı iki golle adından söz ettirmişti. Merih’in yokluğu takımımız adına büyük eksiklik olacak şüphesiz.

UEFA’nın ceza kararı doğal olarak çok eleştiriliyor. Aynı UEFA daha önce Sırp ve Arnavut oyuncuların bu tür “ideolojik” davranışlarına para cezası vermişti. Yine bu turnuva da İngiliz futbolcu Bellingham’a yaptığı etik dışı davranış nedeniyle para ve ertelemeli maç cezası verildi.

UEFA’nın aldığı karar çifte standart diye eleştirildi. Şampiyonanın en renkli takımı olan Türkiye’ye büyük haksızlık olarak yorumlandı. Futbol Federasyonu kurallar gereği bir üst mahkemeye gidemedi. Bu nedenle karar kesinleşti. Merih, bu akşam oynanacak Hollanda karşısında forma giyemeyecek.

Milli Takımımız farklı sistemlerle oynayan takımlarla karşılaştı. Gürcistan, Portekiz, Çekya ve Avusturya. Çekya ile Avusturya güce dayalı, uzun top oynayan takımlar. Teknik direktör Montella her iki takıma karşı özellikle Avusturya maçında tam anlamıyla İtalya’ya özgü bir savunma anlayışı uygulattı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ