Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

"Korner hızlı kullanıldı... Origiiii!!!!" Az önce okuduğunuz cümle, Liverpool'un 2019'da UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finalindeki tarihi geri dönüşünün zirve yaptığı anın anlatımıydı.

Sağ kanattaki köşe vuruşunu kullanmak için kenara gelen Trent Alexander-Arnold, topu, kendisine doğru hareketlenen Shaqiri'ye bırakır gibi yaparken aniden köşe vuruşunu kullandığında Barcelona savunmasını hazırlıksız yakalamıştı. Altıpas içindeki Divock Origi, maçı 4-0'a getiren golü kaydetmiş ve aynı zamanda eşleşmedeki toplam skoru da 4-3'e getirmişti.

Futbolseverler olarak yakın dönemde birçok unutulmaz korner üretimi gole tanıklık ettik, Sergio Ramos'un Atletico Madrid'e Şampiyonlar Ligi finalinde attığı gibi... Ancak bunlar genellikle doğru kişiye doğru şiddette açılan ortaların sonucuydu. Liverpool'un bu golü ise alıştığımızdan çok farklı bir düşüncenin üretimiydi.

ÜÇ YILLIK ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜ

Son yıllarda veri analizine verdiği önem ile fark yaratan Liverpool, teknolojinin yükselen sesine kayıtsız kalmadı ve birkaç yıllık çalışmanın ürününün bir kısmını da kamuoyuyla paylaştı. Google DeepMind, yaklaşık üç yıllık bir çalışma olan 'TacticAI'yı tanıttı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ