Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Seçim Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar
.png
.png

156 yıllık mazisiyle Darüşşafaka bugüne kadar binlerce öğrenciyi hayata hazırlayarak Türkiye’nin farklı coğrafyalarından gelen yüzlerce öğrenciye eğitim yuvası oldu. Destek ve bağışlarla ayakta kalan ve faaliyetlerini sürdüren Darüşşafaka bugünlerde çok anlamlı bir bağışın heyacanını yaşıyor.

Türk sinemasının önde gelen isimlerinden Ali Özgentürk, bir süre önce Darüşşafaka Cemiyeti ve Eğitim Kurumları’nın kapısını çaldı ve tüm eserlerinin maddi haklarını kuruma bağışladı.

Bir örnek vermek gerekirse 1977 yılında Atıf Yılmaz’ın çektiği, Cengiz Aytmatov’un romanından uyarlanan, senaryosunda Ali Özgentürk’ün imzası bulunan “Selvi Boylum Al Yazmalım” filminin senaryo hakları artık Darüşşafaka’ya geçiyor. Ali Özgentürk’ün yayınlanmış ve yayınlanmamış 100’e yakın eseri var. Hepsinin mali hakları, eserlerin tüm kullanım, telif hakları Darüşşafaka’ya geçmiş olacak.Sene 1954’te vefat eden şair ve yazar Sait Faik Abasıyanık’ın da tüm eserlerini kendisi adına annesi tarafından Darüşşafaka Cemiyeti’ne bağışlanmış ve sonrasında her yıl ünlü yazar adına ödül törenleri düzenlenir olmuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ