Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

İtalya'da yaşanan Alfa Romeo krizinde yeni bir gelişme yaşandı.

Yeni modelinin adını Milano olarak duyuran, fakat otomobilin yurtdışında üretilmesinden dolayı hükümetin tepkisini çeken marka, geri adım atarak yeni modelinin ismini değiştirdiğini duyurdu.

Alfa Romeo'nun çatı şirketi Stellantis cephesinden yapılan açıklamada, b-segment SUV modelin isminin Milano yerine Junior olarak değiştirildiği kaydedildi.

Haberi Görüntüle

Açıklamada, "Alfa Romeo'nun geleceği için en önemli haftalardan birinde, bir İtalyan hükümet yetkilisi, Markanın yakın zamanda tanıtılan yeni kompakt spor otomobili için seçtiği 'Milano' isminin kullanımının kanunen yasak olduğunu açıkladı. İsmin tüm yasal gereklilikleri karşıladığına ve yeni bir otomobilin adından çok daha önemli konuların olduğuna inanmasına rağmen, karşılıklı teşvik ruhuyla Milano'dan 'Alfa Romeo Junior'a değiştirmeye karar verdik" denildi.

'HALKA SORULARAK SEÇİLDİ'

Milano adının halka sorularak seçildiği de vurgulanarak, "Milano adı, 1910 yılında tarihimizin başladığı şehre saygı duruşunda bulunmak amacıyla seçilmişti. Bu, Alfa Romeo'nun bir otomobilin adını seçerken halkın fikrini sorduğu ilk sefer değildi. Daha önce 1966 yılında halkın seçtiği ismin Duetto olduğu Spider 1600 ile yapılmıştı" bilgileri paylaşıldı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ