Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Beklenen olaydan son dakika: İşte Sıla ve Ahmet Kural'ın ilk ifadeleri

        DHA'nın haberine göre; Şarkıcı Sıla, 29 Ekim 2018'de o dönem sevgilisi olan oyuncu Ahmet Kural'ın Zekeriyaköy'deki evinde darp, tehdit ve hakarete uğradığını belirterek savcılığa şikâyetçi olmuştu. Taraflar arasında uzlaşma sağlanamaması üzerine İstanbul Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu'nca Ahmet Kural hakkında "Hakaret", "Tehdit", "Basit yaralama" suçlarından toplam 1 yıl 1 aydan 5 yıla kadar hapsi istemiyle dava açıldı.

        İddianamede sanık Ahmet Kural ile 5 tanığın ifadesine yer verilmişti. Sıla'nın doktor raporunun İstanbul Adli Tıp Şube Müdürlüğünce incelendiği ve yaralamanın basit tıbbi müdahale ile giderilebilir mahiyette yaralanma olduğu anlaşıldığı iddianamede yer almıştı. Ahmet Kural'ın, Sıla ile aralarında bir tartışmanın yaşandığını kabul ettiği belirtilen iddianamede, "Sıla'nın evden gitmesini istemem üzerine seslerimizi yükselttik. Fakat tehdit etmedim. Alkollüydük. Birbirimizi kollarından tutarak sarstık. Tartışma 15 dakika sürdü. Birkaç kere yere düştük. Sakinleştikten sonra Sıla evden ayrılırken 'Seni bitireceğim Ahmet' dedi" şeklindeki ifadesine de yer verilmişti. Dava bugün İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.

        AHMET KURAL VE SILA, MAHKEME SALONUNA GİRERKEN BÖYLE OBJEKTİFLERE TAKILDI

        2. Sayfa programının elde ettiği bilgilere göre; Sıla, ilk ifadelerinde Okan Can Yantır ile birlikte olduğunu kabul etti.

        Habertürk'ten Serdar Kulaksız'ın edindiği detaylara göre; Ahmet Kural aylık gelirinin 50 bin TL, yıllık kazancının ise 2 milyon TL olduğunu açıkladı.

        Kural ifadesinde şunları söyledi:

        Daha önce birlikteliğimiz vardı. Kültür ve anlayış farkından dolayı anlaşmazlık oluyordu. İnançlarıma saygı göstermiyordu.

        Alkol aldığımızda zaman zaman tartışıyorduk. Ayrıldık daha sonra Okan isimli kişi ile ilişkisi olduğunu duydum basında yer aldı. Tekrar birlikte olmak için mesaj attı. Benim için şarkı yaptığını söyledi hoşuma gitti. Tekrar görüşmeye başladık kişiyle ilgili sorularıma her zaman değişik cevaplar veriyordu. Kafamda şüphe oldu. Olay günü ailemle görüştük. Alkol aldık daha sonra Zekeriyaköy'deki evime gittik. Aynı konuyu sordum. 'Senin canını yakmak istedim' dedi. Tartışma çıktı. Defol git dedim darp etmedim hakaret ve tehdit etmedim. Benim kollarımdan tuttu tişörtümden çekti. Yere düştük birbirimizi sarstığımız oldu. Şiddette ve kadına şiddette adımın geçmesinden dolayı tüm kadınlardan özür diliyorum.

        “SENİN CANINI YAKMAK İSTEDİM”

        Öte yandan Habertürk'ten Serdar Kulaksız'ın haberine göre, Ahmet Kural, ifadesinde şunları da söyledi:

        Ayrıldıkları süreçte Sıla’nın Okan Can Yantır ile birlikte olduğunu duydum. Bu olay basında da yer aldı. Daha sonra bana ‘sana ihtiyacım var. Dön ne olur’ diye mesaj attı. Benim için şarkı bestelediğini söyledi. Bu benim çok hoşuma gitti. Sonrasında tekrar görüşmeye başladık. 3’üncü kişi ile birlikteliğine ilişkin kendisine ne zaman soru sorsam bana her seferinde değişik cevaplar verdi. Şüphe duymama sebep oldu ancak kendisine çok aşık olduğum için sorgulamadım. Olay günü birlikte benim ailemin evine gittik. Güzel bir akşam geçirdik. Birlikte alkol aldık. Daha sonra Zekeriyaköy’deki evime geçtik. Burada da alkol aldık iyi vakit geçirdik. Alkol aldıktan sonra ben tekrar 3’üncü şahısla ilgili o soruyu sordum. Sıla da bana ‘senin canını yakmak istedim’ dedi.

        KANLI GÖMLEK

        Ünlü oyuncu Ahmet Kural ile şarkıcı Sıla Gençoğlu arasında yaşanan olaya ilişkin Ahmet Kural'ın avukatı Sibel Aydın, gömleğin üzerindeki kan lekelerinin Ahmet Kural'ın dudağının kanamasıyla oluşan kan olduğunu kaydetti. Avukat Aydın, dosyaya fotoğraf olarak sunulan kanlı gömleğin neden savcılığa sunularak tahlil yapılmadığını sordu.

        Ahmet Kural'ın ifadesinin ardından söz alan Avukatı Sibel Aydın, dosyaya fotoğraf olarak sunulan gömlekteki kan lekesinin yaşanan olay sırasında Ahmet Kural'ın dudağından gelen kan olduğunu kaydetti.

        Kan lekesi bulunan gömleğin savcılığa sunularak kan tahlili yapılmadığını vurgulayan Avukatı Sibel Aydın, "Karşılıklı yaşanan itişme sırasında müvekilim Ahmet kural'ın dudağı kanamıştır. Gömlekteki kan lekesi kuralın dudağından akan kandır. Karşı taraf dosyaya kanlı gömleğin fotoğrafını sunmuşlardır ancak, kan tahlili yapılması için gömleğin kendisini sunmamıştır. Bu da iddialarımızın gerçekliğini ortaya koymaktadır” dedi.

        Ahmet Kural'dan sonra Sıla ifade verdi. İşte ünlü şarkıcının sözleri:

        Olay günü sanığın ailesinin evinde güzel vakit geçirdik. Daha sonra Zekeriyaköy'deki evine gittik orada kurtulamadığım aynı soru geldi. Alkolün etkisiyle bir anda sinir krizi geçirdi. Takribi bir saat sürdü. Kendimi evden kurtarmaya çalıştım. Kötü bir hatıraydı. Küfür etti. Kül tablasını kaldırdı, 'seni öldürürüm gebertirim' dedi. Birkaç kez yere düştüm böbreklerime ve kulaklarıma vurdu. Tekmeledi böbreklerimi. Çıkmak istedim bahçe kapısından içeri sokuldum. Kafama vurdu.Yerlerde sürüklendim. Yaklaşık 1 saat sürdü. Dinlenip dayak yedim. Bir saat boyunca ara ara dayak yedim. İdrarımdan kan geldi.

        Ahmet Kural’ın avukatı, Sıla'nın açıklamalarından sonra, "İdrarda kan olduğu söyleniyor, bunu da böbreğinize vurulmasına bağlıyorsunuz. O dönem regl miydiniz?" diye sordu. Sıla ise, "Hayır, regl değildim" diye cevapladı.

        Sıla ve Ahmet Kural’ın ifadeleri bitti. Tanıklar dinleniyor.

        TANIKLAR İFADE VERMEYE BAŞLADI

        Tanıklardan Zeynep T. ifade veriyor: Arkadaşımın evinde kalıyorduk yan taraftaki evin Ahmet Kural'a ait olduğunu biliyorduk. Geç vakitte sesler gelmeye başladı evde ve bahçeden ses geliyordu.

        Sıla'nın asistanın ifadeleri: Olaydan bir gün sonra Sıla’yı gördüm. Çok korkunç vaziyetteydi. Suratındaki şişlik ve kırmızılıkları, kol ve bacağındaki morlukları hatırlıyorum. Sorduğumda Ahmet Kural tarafından darp edildiğini söyledi.

        MAHKEME SALONUNDA GERGİNLİK

        Davanın ilerleyen dakikalarında gerginlik arttı ve Sıla ile Ahmet Kural'ın avukatları birbirine girdi.

        Duruşma 22 Nisan'a ertelendi.

        Adliye çıkışı Ahmet Kural şu açıklamaları yaptı:

        Kadınların tepkisi normal haklılar. İddiaları tek tek çürüttüğümüz bilimsel raporlar var . Mahkeme uzadı. Davamın sonuna kadar arkasındayım. Haklılığımı ispatlayacağım. Türk adaletine güveniyorum.

        "YAŞANILAN DARP OLAYI AHMET KURAL'IN UYUŞTURUCU SUÇUNDAN ALDIĞI 5 YILLIK DENETİM SÜRESİ İÇİNDE İŞLENDİ"

        Sıla gençoğlu’nun avukatı Rezzan Epözdemir, duruşmada Ahmet Kural’ın 2014 yılında İstanbul 16. Sulh Ceza Mahkemesi’nde uyuşturucu kullanma suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldığını ve bu ceza ile ilgili olarak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildiğini belirtti.

        Yaşanılan darp olayının da 5 yıllık denetim süresi içinde işlendiğini bu nedenle 2014 yılında verilen bu kararın dosyaya istenmesini talep etti.

        REKLAM

        AHMET KURAL'IN GÖRÜNTÜLERİ

        SILA'NIN GÖRÜNTÜLERİ

        BURÇLAR

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa