Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Seçim Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Düzce Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde "Ağrı Pili" uygulamasıyla tedaviye dirençli ağrıların iyileşmesi sağlanıyor.

İHA'nın haberine göre; sağ bacağındaki şiddetli ağrı nedeniyle günlük yaşamını sürdüremez hale gelen, ilaç ve fizik tedavi yöntemlerinden yarar göremeyen 49 yaşındaki bir hasta, Düzce Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cem Dinç tarafından gerçekleştirilen operasyonla ağrılarından kurtuldu.

"AĞRI PİLİ YENİ BİR UMUT IŞIĞI"

Başarıyla sonuçlanan operasyonla ilgili bilgiler veren Doç. Dr. Cem Dinç; "Birçok kez ameliyat olmasına rağmen halen ağrıları geçmeyen hastalarımız var. En kuvvetli ağrı kesici ilaçlar dahi ağrıyı kesmekte yetersiz kalıyor. İşte bu hastalarımız için 'Ağrı Pili' uygulaması yeni bir umut ışığı haline geldi. Omurilik üzerine konan bir elektrot aracılığı ile verilen elektriksel uyarı, ağrının iletilmesini engelliyor. Tabii ki her hastaya uygulanabilecek bir yöntem değil. Hangi hastanın fayda göreceğini belirlemek için ameliyat öncesinde bazı prosedürleri tamamlamak gerekiyor' ifadelerini kullandı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ