Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan'ı ziyaret etme olasılığı ABD ve Çin arasındaki gerginliği artırdı. Tayvanlı medya kuruluşu Liberty Times'a göre, Nancy Pelosi'nin yerel saatle 22.20'de Songshan Havalimanı'na inmesi bekleniyor.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, Pelosi'nin olası Tayvan ziyaretine ilişkin, "ABD, Tayvan kartını oynamamalı. Eğer ABD yanlış davranışlarda bulunursa negatif sonuçların sorumluluğunu alacağını varsayıyoruz." dedi.

Dün üst düzey bir Tayvanlı hükümet yetkilisi CNN'e verdiği demeçte, Pelosi'nin Tayvan'ı ziyaret edeceğini söyledi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise Pelosi'nin Tayvan'ı ziyaret etmesinin doğal bir hak olduğu ifade edildi.

Şimdi soru, Pelosi'nin Tayvan'ı ziyaret edip etmeyeceği değil, ziyaret ederse ne olacağı. Pelosi gerçekten Tayvan'a giderse 25 yıl içinde ilk kez bir meclis başkanı Tavyan'a gitmiş olacak. Bu ziyaret, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından artan gerilimle Batı'yı bir arada tutmaya çalışan ABD Başkanı Joe Biden'ı zorlayabilir.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ