Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 7 yaşındaki Kenan, doktor hatası kurbanı
        .png
        .png

        Habertürk muhabiri Serdar Kulaksız'ın özel haberine göre, Jana ve Erhan Gürhan çiftinin ikinci çocukları olan Kenan, 2 Mart 2011 tarihinde özel bir hastanede dünyaya geldi. Anne ile bebek arasında kan uyuşmazlığı vardı. Minik Kenan'da sarılık tespit edildi. İddiaya göre, doğumdan 2 gün sonra kendileri ile ilgilenen doktor, test yapıldığını iyi veya kötü çıksa da taburcu olacaklarını, eğer kötü çıkarsa damardan iğne yapılarak taburcu edeceklerini söyledi. Daha sonra mesaisi bittiği için hastaneden ayrıldı. Sonuçların iyi çıktığını belirten hemşire tarafından minik bebek taburcu edildi ve 7 Mart 2011'de kontrole çağırıldı.

        REKLAM

        KONTROLE GİTTİĞİNDE RENGİ TURUNCUYA DÖNMÜŞTÜ

        Kontrole çağırıldıkları gün anne Jana Gürhan sabah saatlerinde minik Kenan'ı hastaneye götürdü. Minik bebek turuncu renge yakın bir renk almıştı. Hastaneye girdikten 1.5 saat sonra doğumdan sonra kendileriyle ilgilenen çocuk doktoru kayıt işlemleri yapılmasını istedi. İlk müdahale saat 13.00-14.00 arasında yapıldı. Anneye rahat olması, durumun acil olmadığı, belki kan gerekebileceği bu konuda haber verileceği söylendi.

        ACİL KAN BULUNMASI İSTENDİ

        Saat 17.00 sıralarında acil kan bulunması gerektiği bildirildi. Doğduğu andan itibaren minik Kenan ile ilgilenen doktor mesaisi bitince nöbetçi doktor nöbeti devraldı. Bu doktorun devreye girmesiyle kan saat 21.00-21.30 sıralarında bulundu. Hastaneye ulaştırıldı. Bebeğin göbeğinden film çekileceği söylendi. Bu makinenin gelmesi beklendi. Gelen makine bozuk çıkınca yeni bir makinenin gelmesi beklendi. İddiaya göre bebeğin kanı saat gece 02.00 sıralarında değiştirildi. Minik Kenan bir süre yoğun bakımda kaldı. Beyninde kalıcı hasar meydana geldi.

        REKLAM

        DOKTOR KUSURLU

        Adli Tıp Kurumu'nun 2014 tarihli raporuna göre, saat 11.30'da yatışı yapılan çocuğun fizik muayene bulguları ve total bilirubin düzeyi de dikkate alındığında kan değişimi için kan isteminin derhal yapılması gerekmesine rağmen 8 saatlik gecikme ile saat 19.34'te yapıldığı, ilgili çocuk hastalıkları hekiminin bu yönden kusurlu olduğu oy birliği ile mütalaa olunur" denildi.

        BELGE SONRADAN OLUŞTURULMUŞ

        Gürhan ailesinin açtığı tazminat davası devam ederken dosyaya davalı doktor, avukatı aracılığıyla 4 Mart 2011 tarihli anne Jana Gürhan imzalı 'tedavi ret formu' sunuldu. Ancak anne kendisinin böyle bir form imzalamadığını, kendisinin normal olarak taburcu edildiğini öne sürdü. Bu form incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Adli Tıp Kurumu, 22 Ekim 2018 tarihinde formun, çerçeve çizgilerinin imzanın üstüne gelecek şekilde sonradan oluşturulmuş olduğu yönünde kanaat raporu hazırladı.

        AİLE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

        Aile belgenin sonradan oluşturulduğunun Adli Tıp Kurumu raporu tarafından tespit edilmesi üzerine doktor ve hastane yetkilileri hakkında "Resmi evrakta sahtecilik, özel evrakta sahtecilik, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçlarından savcılığa suç duyurusunda bulundu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa