Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji 530 milyon dolar çaldıran Coincheck, hakkında açılan davalar ve soruşturmalarla boğuşuyor - Teknoloji Haberleri

        Kripto paraları resmi olarak benimseyen ve düzenleyen Japonya’nın en büyük kripto para borsalarından Coincheck, ocak ayında siber korsanların iyi planlanmış soygununa yenik düşmüş ve müşterilerinin 530 milyon dolar değerindeki dijital varlıklarını çaldırmıştı.

        Coincheck, platformu kullanan yatırımcılara çalınan kripto paralarını iade etme sözü vermişti. Ancak şirketin bu hamlesi, olayın kapanması için yeterli olmayacağa benziyor.

        Coincheck üzerinden kripto para yatırımı yapan bir grup yatırımcı, bugün ortak bir avukat aracılığıyla Tokyo merkezli şirketten davacı oldu.

        REKLAM

        Hiromu Mochizuki tarafından temsil edilen 10 yatırımcı, Coincheck’ten dijital cüzdanlarındaki kripto paraları başka bir cüzdana aktarmalarına izin vermesini talep ediyor.

        Kripto para borsası, sistem güvenliği sağlanana kadar tüm transfer işlemlerini askıya aldığını duyurmuştu.

        Reuters’a konuşan avukat Mochizuki, müvekkillerinin Coincheck tarafından çaldırılan dijital varlıkları için ay sonunda ayrıca bir dava daha açacaklarını belirtti.

        DÜZENLEYİCİ KURUM RAPOR İSTEDİ

        Saldırıdan hemen önce Coincheck yetkililerini güvenlik sistemlerini sıkılaştırmaları yönünde uyaran Japonya Finansal Servisler Kurumu, saldırıdan sonra kripto para borsasına sistemlerini güçlendirme emri verdi. Kurum ayrıca, 13 Şubat tarihine kadar hack saldırısına dair kapsamlı bir rapor görmek istemişti.

        Reuters’a göre, saldırının ardından Coincheck müşterileri toplam 30 milyar yen değerinde kripto paralarını sistemden çekme başvurusunda bulundu. Ancak borsa transfer işlemlerini dondurmuş durumda ve bu yatırımcılarda güvenlik endişelerine sebep oluyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa