Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Uzun yıllar Hollanda'da yaşayan Esat Kaplan, ziyaret ettiği ülkelere ait paraları topladı. Zaman içinde koleksiyon oluşturan Kaplan, 15 yıl önce Türkiye'ye döndü. Memleketi Gaziantep'e yerleşen Kaplan, topladığı paraları sergilemeye karar verdi.

KOLEKSİYONU İÇİN EV KİRALADI

AA'nın haberine göre Karagöz Mahallesi’nde 'Devri Alem Para Müzesi' adını verdiği 18 odalı tarihi evi kiralayan Kaplan, kavanozlara koyduğu paralarını raflarda sergilemeye başladı.

Hollanda'da başladığı koleksiyonuna Türkiye'de de devam eden Esat Kaplan, paraların bazılarını uluslararası uçuş yapan pilotların desteğiyle artırdığını belirterek, "Türkiye'ye döndükten sonra elimdeki para koleksiyonunu değerlendirmek istedim. 12 yıl önce bu paraları sergilemem ve insanların tanıması için müze oluşturdum. Bu arada koleksiyonumu duyanlar da destek verdi, bazı pilotlar yurt dışı uçuş yaptıkları ülkelerden paralar getirdi. 200 ülkenin paralarını burada sergiliyoruz. Şu anda dünyanın en büyük para koleksiyonuna sahibim diyebilirim. Bu koleksiyon aynı zamanda tarihi bir arşiv özelliği taşıyor" dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ