Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Müzik Yıldız Tilbe 3 ayda eski yıllık satış rekorlarını kırdı - Magazin haberleri

        Müzik piyasasında son yıllarda düşük çıkan rakamlar yüzünden fiziki albümlerin yani cd’lerin artık satmadığı, dinleyicinin dijitale yoğunlaştığı algısı yaygınlaşmıştı. MÜYAP’ın açıkladığı yıllık albüm satış rakamları da bunu gösteriyordu. Habertürk’ten Bülent İpek’in özel haberine göre 2017 yılının en çok satan albümü 272.500 adetle Tarkan’ın ‘On’ adlı albümü oldu.

        YILLIK REKORU 3 AYDA KIRDI

        Yıldız Tilbe’nin mayıs ayında yayınlanan 39 eski şarkısından oluşan albümü ise müzik piyasasından edinilen bilgilere göre sadece 3 ayda 400 bin satış rakamını geçerek bu rakamı şimdiden geçmiş durumda.

        Çoğu 1990’lı yıllara damga vurmuş şarkıları günümüzün ünlü starlarının yeniden yorumladığı ‘Yıldız Tilbe’nin Yıldızlı Şarkıları’ albümü son yılların satış rekortmeni olan albümlerin hepsini şimdiden geçti.

        REKLAM

        SERTAB HAKLI MI ÇIKTI?

        Eski şarkılardaki duygu yoğunluğu ve şiirselliğin yeni şarkılarda kalmadığını açıklayan Sertab Erener’i de bu rakamlar haklı çıkartmış oldu. Sertab Erener, "Şimdiki şarkıların içi bomboş. Atarlı giderli saçma şarkıları midem kaldırmıyor. 1990'larda romantizm, şiirsellik, güzel duygular vardı" diyerek o yıllara özlem duyduğunu açıklamış ancak tartışma yaratmıştı.

        İŞTE SON 3 YILIN SATIŞ REKORTMENİ ALBÜMLER:

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa