Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi çağla kubat sörf, çağla kubat bebeği, Sorel DAĞISTANLI haberleri

        HT CUMARTESİ / Sorel DAĞISTANLI

        Podyumlarda, televizyonda ve dizilerde kendini kanıtlayan ama sörfteki başarılarıyla da magazin ve spor dünyasına konu olan Çağla Kubat, bugünlerde annelik heyecanı yaşıyor. Bir yıl önce Amerikalı sörfçü Jimmy Diaz’la evlenen Kubat’ın geçtiğimiz günlerde Selin adında bir kızı oldu. Çok değil doğumdan bir hafta sonra yine sörf tahtasının üzerinde Alaçatı’nın serin sularında rüzgârla baş başaydı. Ünlü sörfçüyle bebeğinin bakımı, sörf akademisi çalışmaları ve antrenmanları arasında koşuştururken konuştuk.

        Annelik nasıl gidiyor?

        Herkesin söylediği gibi inanılmaz derin duygular yaşıyorum. Akademi, yeniden başlayan antrenmanlarım, yeni açılan kürek sörfü merkezim ve dünyada çok popüler olan bu sörf çeşidini tanıtım hazırlıklarım... Uykusuz gecelerle birlikte tüm bunları anneliğin verdiği inanılmaz enerjiyle yürütüyorum. Ve hayatımda hiç olmadığım kadar mutluyum.

        Annelik spor hayatını etkiledi mi? Doğumdan çok kısa bir süre sonra sörfe geri döndün. Bunu nasıl başardın?

        Hamile olduğumu öğrendiğim günden beri sporu hiç bırakmadım. Hamileliğimin 6. ayına kadar rüzgâr sörfü yapmaya devam ettim. Gerek burada gerek Amerika’da pek çok araştırma okudum, birçok spor hocası ve kadın doğum uzmanından görüş aldım. Son üç ayda sörf yapmadım ama normal fitness programımdan bazı hareketleri çıkarmakla birlikte vücudumun sesini dinleyerek antrenmanlarımı doğumun olduğu güne kadar sürdürdüm. Bir hafta içinde spora tekrar başladım. Bu yıl hedefim Dünya Şampiyonası’nın Alaçatı’da yapılacak ayağına katılmak. Çünkü sadece yarışa katılmamın bile pek çok kadına annelikle birlikte hayallerine ulaşmanın imkânsız olmadığını göstermek adına iyi bir örnek olacağına inanıyorum.

        ‘O MUCİZEVİ ANI YAŞAMAK İSTEDİM’

        Normal doğuma nasıl karar verdin?

        Son yıllarda gebelerin pasif sağlık sisteminin kölesi olmaya başladığını, en doğal olanın en sağlıklı olduğunu unuttuğunu ve çoğu zaman gerçekten gereksiz yere sezaryen doğumu tercih ettiklerini gözlemliyordum. Normal doğum yapabilmek ve o mucizevi anı yaşamak en büyük dileğimdi. Doktorum da benimle aynı fikirdeydi ve zamanı gelince onun önerisiyle eşimle doğum akademisine yazıldım. Doğumla ilgili çok doğru bir hazırlık sürecinden geçtik. Doğumda da komplikasyon yaşanmadı ve hiçbir ek müdahaleye gerek duyulmadan istediğim gibi bir doğum yaşadım.

        Kızın ne zaman denize girecek?

        Doktorlarına danıştıktan sonra kızımı bir ay sonra denize sokmayı planlıyorum. Selin, eşimle yollarımızı buluşturan windsurf’ü mutlaka deneyecektir. Bu sporu sevmesini ve ailece yapabilmeyi çok isterim ama bu konuda ısrarcı olmayacağım.

        ‘7’den 70’e herkes gelebiliyor’

        En büyük hayalindi bir sörf okulu açmak. Okul hakkında biraz bilgi verir misin? Nasıl bir çalışma yapılıyor?

        Haklısın, en büyük hayalimdi ve 2011’de gerçekleştirdim. Windsurf akademideki misyonumuz, başlangıç, orta, ileri ve profesyonel seviye eğitimlerle öğrenme sürecini daha hızlı, kolay ve eğlenceli hale getirmek; çocuklar için yaz okulu, gençler için yarışçılık eğitimi kamplarımızla geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek.

        Sporcularınız bugüne kadar derece aldı mı?

        2012’de kurulan kulübümüzün sporcuları 2013’te Türkiye ve Dünya Gençler Şampiyonluğu, Türkiye Bayanlar Şampiyonluğu, Türkiye Bayanlar 3’üncülüğü derecelerini kazandı.

        Eşin de destek oluyor mu?

        Zaten akademiyi dünyanın en önemli windsurfçülerinden eşim Jimmy Diaz’la birlikte işletiyoruz. Windsurf eğitimlerinin yanında okulumuzda yoga, dağ bisikleti ve zumba gibi fitness eğitimleri de veriyoruz. Ayrıca ihtiyaçlara göre eğlence yarışları ve hafta sonları “Surfer’s party” gibi etkinlikler tasarlıyoruz. Spor, müzik ve eğlenceyi tek mekânda birleştirmeyi amaçlıyoruz.

        Kimler gidebiliyor? Yaş sınırı var mı?

        7’den 70’e herkes gelebiliyor. 7’den küçük çocuklara öncesinde yüzme ve yelken sporlarını daha çok öneriyorum.

        Bu spor pahalı mı? Okuluna gitmek isteyenlere maliyeti nedir?

        Benzerleriyle karşılaştırıldığında pahalı bir spor olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca okula devam eden ve izin günlerinde windsurf öğrenmeye gelen pek çok genç tanıyorum.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa