Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan 3.5 milyon yoksul çocuğa yardım

        Aykut YILMAZ / ANKARA

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yoksul ailelere verilen eğitim ve sağlık desteği yaklaşık 3.5 milyon çocuğun yüzünü güldürdü. Yoksulluk riski altındaki ailelerin eğitim çağındaki çocuklarını düzenli okula göndermelerini ve temel sağlık hizmetlerinden düzenli olarak faydalanmalarını hedefleyen Bakanlık, Şartlı Nakit Transferi (ŞNT) programı kapsamında geçen yıl 861 bin 389 haneden 994 bin 97 ilkokul, 1milyon 23 bin 75 ortaokul, 383 bin 31 lise olmak üzere toplam 2milyon 400 bin 203 öğrenciye eğitimlerini devam ettirebilmeleri için yardımda bulundu.

        Sağlık yardımları kapsamında ise 507 bin 625’i erkek, 485 bin 548’i de kız çocuğu olmak üzere toplam 993 bin 173 0-6 yaş arası çocuğa ulaşıldı.

        DEVAMSIZLIK YAPANIN YARDIMI KESİLDİ

        Eğitimiçin verilen yardımlarda öğrencilerin devamsızlıkları okul tarafından her ay ailenin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na bildirildi. Öğrencinin devamsızlıklarını da takip eden bakanlık, 2 ay arka arkaya 4 gün ve üzeri devamsızlık yapan öğrenciye yapılan yardımı kesti. Şartlı eğitim yardımları kapsamında, ilköğretimdeki erkek öğrenci için aylık 35 TL, kız öğrenci için 40 TL, ortaöğretimdeki erkek öğrenci için aylık 50 TL, kız öğrenci için aylık 60 TL verildi. Şartlı sağlık yardımları kapsamında, aylık 35 TL, gebelik yardımları kapsamında, aylık 35 TL ödeme yapıldı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa