Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Ben 5 vakit namaz kılan biriyim"

        Otobüsle 36 saat süren yolculuk sonrası İskenderun'a ulaşan Ersin Taze'nin evinde bayram havası yaşandı. Taze, evine geldiğinde Türk Bayrağı'nı öptü.

        Taze, 4 yıl sonra ilk kez İskenderun'a geldiğini belirtirken, ''Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti. Kurtarılmamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

        Suudi Arabistan'da cezaevinde kalmanın çok zor olduğunu söyleyen Taze,

        şöyle devam etti:

        ''Ben beş vakit namaz kılan biriyim. İftiraya uğradım. Allah'a ve peygambere sonsuz inancım var. Birileri benimle tartışınca, gerginlik oldu ve iftiraya uğradım. Zor günler geçirdim. Ailemin üzüldüğünü bilmem, beni daha da üzdü. Çok şükür, yapılan girişimlerle doğru karara ulaştırdı. Şu anda benden mutlu kimse olamaz.''

        Ersin Taze, benzer bir olay sonucunda tutuklanan Samandağlı Sabri Boğday'ın da bir an önce kurtulması dileğinde bulundu.

        Engin Taze de kardeşinin cezaevinde kaldığı sürede büyük sıkıntı çektiklerini, ancak devlet büyüklerinin girişimleri ile olumlu sonuç alındığını söyledi. Taze, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Türkiye'nin Riyad Büyükelçiliği ve Suudi yetkililerine teşekkür etti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa