Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kamyon ihbarcısının adresi başına iş açtı

        Ankara'da Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait 958 adet el bombasının bulunduğu kamyonla ilgili ihbarın yapıldığı "mehmetali06168@hotmail.com" adresini internet üzerinden aldığı iddia edilen üniversite öğrencisinin 2 bilgisayarına polis tarafından el konuldu.

        Edinilen bilgiye göre, Türkiye gündemini sarsan ve yurtdışından gönderildiği tahmin edilen e-maille ilgili soruşturma başlatan polis, ihbarın geldiği "mehmetali06168@hotmail.com" şeklindeki kullanıcı adını alan kişinin A.B.A. (Ahmet Buğra Aydın-24) olduğunu belirledi. Ankara'daki mahkemeden alınan karar üzerine, Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi'nde okuyan A.B.A.'nın Balıkesir'in Dursunbey İlçesi'ndeki evine giden polis, 2 adet laptop, 1 adet harici hard disk ile 1 adet flash diske el koydu. Polis, el koyduğu malzemelerle ilgili tespit tutanağı tutarken, A.B.A. ile ilgili başka bir işlem yapılmadığı ifade edildi.

        "ANKARA'DAN GELEN KARAR ÜZERİNE EL KOYDUK"

        Balıkesir İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, "Ankara'daki mahkemeden gelen talep üzerine gencin 2 adet laptop bilgisayar ile 1 harici hard disk ile 1 flash diske el koyuldu ve tespit tutanığı tutuldu. Herhangi bir gözaltı ya da sorgulama olmadı" diye konuştu.

        "GERÇEK İHBARCI BEN DEĞİLİM"

        Evine akşam saatlerinde yaklaşık 10 kişilik bir ekibin geldiğini söyleyen A.B.A. ise, "Bana herhangi bir soru yöneltilmedi. Ben bu mail adresini el bombalarının bulunduğu kamyonla ilgili çıkan haberlerin ardından aldım. Merak edip internete girdim ve mail adresinin boş olduğunu görünce aldım. Benim söz konusu ihbarla uzaktan yakından ilgim yok. Gerçek ihbarcı ben değilim" dedi.

        "MICROSOFT İLE GÖRÜŞÜLÜRSE BULUNABİLİR"

        Bilgisayara çok meraklı olduğunu ifade eden A.B.A., "Bu konuda eğitim aldım. Ancak ben ABD'de çıkan bu adresin sahte olduğunu düşünüyorum. Eğer polis mail adresinin sağlayıcısı Microsoft ile iletişime geçerse belki gerçek ihbarcı belirlenebilir" ifadelerini kullandı.

        "KİMLİĞİNİ GİZLEMEMELİ"

        Gerçek ihbarcının bir an önce ortaya çıkması gerektiğini söyleyen A.B.A., "İhbarcı bunu devlete yardım amaçlı yaptıysa kimliğini gizlememeli. Kendisini gizlerse ancak ortalığı karıştırmaya yönelik davranışta bulunmuş olur" şeklinde konuştu.
        İHA'YA GEÇEN HAFTA KONUŞMUŞ

        Bu aradaA.B.A.'nın geçen hafta İhlas Haber Ajansı muhabirine konuştuğu öğrenildi.

        A.B.A., "Geçtiğimiz hafta İHA'ya yaptığım açıklamalar doğrultusunda emniyet birimleri benimle temasa geçti. Gerçek ihbarcının ben olmadığımı onlara anlattım. Dursunbey Cumhuriyet Savcısı ile birlikte emniyetten çok sayıda görevli evimize geldi. Benim ve ablamın kullandığı laptopları aldılar. Bir de harici hard disk ile USB bellek vardı, onu aldılar. Benden bilgisayarımın ve programlarımın şifrelerini istediler hepsini verdim. Daha sonra evden ayrıldılar, bilgisayarımı ve mailleri Ankara'da inceledikten sonra iade edecekler" şeklinde konuştu.
        ''BİRÇOK ÖNEMLİ KİŞİ BENİ LİSTESİNE EKLEDİ''
        "Gerçek ihbarcı ben değilim" diyen A.B.A., "İhbarı yapan kişinin mail adresini haberlerde görür görmez merak ederek bu adrese ulaşabilirmiyim diye adresi kontrol ettim. Daha sonra adresin sahibi olmadığını anlayınca hemen kayıt yaptırarak bu adresi acaba kimler ekleyecek, kimler mail atacak, kimler benle iletişime geçecek diye beklemeye koyuldum. Tabii bu bekleme sırasında birçok kişiden mail geldi. Birçok önemli kişi beni listesine ekledi, benle görüşmek istediklerini söylediler. Çok kötü sözler de sarfettiler. Tabi muhatabı ben olmadığım için dikkate almadım'' diye konuştu.
        "UYGUR TÜRKLERİ İÇİN YAPTIM"
        A.B.A., bu mail üzerinden göreceği ilgiyi tahmin ettiği için bunu Uygur Türkleri'nin sesini duyurmak amacıyla yaptığını kaydetti. A.B.A., ''Olaydan hemen sonra bu mail adresini web'e düşer düşmez aldım. Bir gün sonra bu adresle ilgili haber yayınlandı, basın kuruluşlarına yine aynı adres üzerinden bir ileti göndererek kendi kişisel sayfamda yayınladım haberi. Teknik bilgi de verdim bu konuda, gerçek kimliğimi açıklamadım. 'İdikut' takma adını kullandım. Uygur arkadaşlarla bir bağlantım var, onların davalarıyla ilgili toplumumuz bilgilensin diye bu adı kullandım. Bu adres üzerinden haber yapıp tanıttım, kısmen amacıma da ulaştım. Haber yayınlanır yayınlanmaz dakikada 10'dan fazla farklı ıp adreslerinden giriş çıkışlar oldu. Ben 'idikut'un reklamını yapmış oldum. Bu konunun haber değeri de yüksek olduğu için kendi kişisel çıkarımı düşünmeden bir amaca yarasın diye böyle bir girişimde bulundum'' dedi.

        ''İHBARCIYLA BENİM HERHANGİ BİR BAĞLANTIM YOK''

        ''mehmetali06168@hotmail.com adresi üzerinden emniyete ihbar yapan kişiyle benim herhangi bir bağlantım yok'' diyen A.B.A., ''Sadece ben bu adresi haberlerde gördüğüm için konu da riskli olunca emniyete katkım olabilir düşüncesiyle adresi almaya çalıştım. Kısa süre sonra bunun sahibi olmadığını görüp meraka kapılarak adresi aldım. Amerika'dan bir yer çıkmıştı. Bu genellikle gereksiz postaya düşen ıp adresidir. Bu şekilde bulunamaz. Ancak, adresin daha önce kullanılıp kullanılmamış olduğunu emniyet microsoft ile irtibat kurarak anlayabilir. Veya bu adresin emniyete ihbar yapmadan önce bu adresin sahibi olup olmadığını o kişinin kontrol ettiğini düşünüyorum. Kaç günlük? 5 günlük bir süreç ise yani Genelkurmay'dan o el bombalarına numara verilmesi olayı haberi oraya iletildiği zamandan beri bu kişinin böyle bir düşünceye kapıldığını tahmin ederek başkasının üzerine kalmasın diye sahte bir eposta adresi kullanmıştır. Bu adresin kullanılmayan adres olduğu anlaşılması için de mutlaka microsoftun hotmail üzerinden bu adresin sorgusunu yaptığını düşünüyorum. Benim gerçek kişi olmadığımla ilgili bir endişem yok" diye konuştu.

        FAN KULÜP AÇMIŞ

        Basında adres yayınlandığı zaman iki gün içerisinde 50'ye yakın kişinin listesine eklediğini söyledi. A.B.A., "Bu işi biraz eğlenceye dökmek için o adresin facebook kaydını yaparak mehmetali fan clup açtım, parantez içinde de (kozmiktir) yazdım" diyerek bunun üzerinde eğlendiğini de sözlerine ekledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa