Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Engin Temel'in katilleri güvenlik kamerasında

        HABER-FOTOĞRAF: MUSTAFA ŞEKEROĞLU - CNA

        FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

        Şişli’de 9 Aralık Salı sabahı saat 06.00’da evinin önünde başından ve göğsünden vurularak öldürülen gay müşterilerin mekanı olarak bilinen Love Bar’ın işletmecisi 24 yaşındaki Engin Temel’in neden ve kimler tarafından öldürüldüğünü belirlemeye çalışan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olay yerinin karşısındaki apartmanın güvenlik kamerası kayıtlarından önemli bilgiler elde etti.

        KAMERA KAYITLARINA GÖRE KATİLLER İKİ KİŞİ

        İncelenen kamera kayıtlarına göre katil zanlılarının iki kişi oldukları belirlendi. Profesyonelce hareket eden ve tanınmamak için kapşonlu mont giydikleri görülen iki katil zanlısı, önce Engin Temel’in olduğu apartmanın sokak kapısından içeri giriyor.

        KATİLLER İÇERİ GİRİYOR, 15 SANİYE SONRA TEMEL GELİYOR

        15 saniye sonra Temel, otomobiliyle apartmanın önüne geliyor. Engin Temel’in aracından inen iki kadın ve bir erkek arkadaşı ise katil zanlılarından 20 saniye sonra içeri giriyor. Temel de aracını yakındaki otoparka bırakmaya gidiyor.

        Aracını park eden Engin Temel, kendisini bekleyen iki katil zanlısının apartmana girişinden 3 dakika 49 saniye sonra apartmanın sokak kapısından giriyor. Ve cinayet kameranın göremediği apartmanın içinde gerçekleşiyor.

        TEMEL İÇERİ GİRİYOR, 11 SANİYE SONRA KATİLLER KAÇIYOR

        İki katil zanlısı, içeri giren Temel’e hiç soru sormadan ateş açıyor. Genç işletmeci, biri kafasına, diğeri göğsüne isabet eden kurşunlarla kanlar içinde yere yığılırken, zanlılar 11 saniye sonra dışarı çıkarak hızla olay yerinden uzaklaşıyor.

        KEŞİF YAPMIŞLAR

        Elde edilen kamera görüntülerine göre cinayetin organize ve profesyonel bir şekilde işlendiği görülüyor. İki zanlının evin civarında nerede kameranın olduğunu bildikleri ve kameranın en uzak kaldığı yerden Temel’in oturduğu apartmana girdikleri görülüyor. Polis iki zanlının daha önce o bölgede keşif yapmış olduğunu belirtiyor.

        TAKİP EDİLDİ Mİ?

        Polis, iki zanlının Engin Temel’den sadece 15 saniye önce apartmana girmesi nedeniyle, genç işletmecinin birileri tarafından takip edilmiş olabileceği ihtimalini değerlendirmeye aldı. Takipçinin katil zanlılarına telefonla haber verdiği ve iki zanlının da hemen apartmana girerek pusu kurdukları belirtiliyor.

        Bu önemli ayrıntılar üzerine soruşturmayı derinleşen polis, olayın gerçekleştiği saatlerde hangi cep telefon numaralarının kullanıldığını tespit etmeye çalışıyor.

        HER İDDİA ARAŞTIRILIYOR

        Temel’in cinayetinin ardından ortaya atılan iddialar tek tek incelenmeye devam ediyor. Engin Temel’in telefon kayıtları ve banka hesaplarının yanı sıra tüm bağlantıları mercek altına alındı. Polis, çevresi geniş olan Engin Temel’in kimlerle nasıl bir ilişki içinde olduğu araştırırken, facebook adresinde bulunan 1080 arkadaşını bile inceliyor.

        Temel’in bir işadamı sevgilisinden 1 milyon dolar aldığı, bir süre sonra da ayrılmak istemesi üzerine cinayetin işlendiği iddiaları değerlendiriliyor.

        BARDA TANIŞMA TUZAĞI

        Tanınmış ve zengin ailelerin çocuklarının Taksim ve Şişli’deki en ünlü gay barlarda yakışıklı erkeklerle tanıştırıldıkları ve garsoniyer olarak tutulan evlerde alem yaptıkları, burada çekilen görüntülerle de zengin ailelerden şantajla para sızdırılmak istendiği iddiaları da değerlendiriliyor.

        ŞANTAJA MAĞDURLARI ARASINDA ÜNLÜ İSİMLER

        İddiaya göre görüntüleri çekilenler arasında ünlü bir menajer, iki erkek dizi oyuncusu, üç erkek şarkıcı, bir milletvekilinin oğlu, İstanbul sosyetesinden de bir ailenin oğlunun olduğu söyleniyor. Gizli olarak çekilen bu görüntülerin internette yayınlanmasından korkan kişiler kendilerine tuzak kuran bu kişilere yüklü miktarda para ödemek zorunda kaldığı söyleniyor.

        Polis, Engin Temel’in bu şantaj olayları ile bağlantılı olup olmadığını belirlemek için özellikle bilgisayarındaki kayıtlarını incelemeyi sürdürüyor.

        BİLGİSAYARINDA İSVEÇLİ SEVGİLİSİNİN FOTOĞRAFLARI

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa