Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Bu hafta ne yapsak?

        Selin ÖZAVCI / HT CUMARTESİ

        22.08.2015

        ■ 90’lı yıllardan bu yana 9 stüdyo albümü yayınlayan, son single’ı “Crossfade” ile yıldızı yeniden parlayan İzlandalı GusGus, Babylon Kilyos sahnesinde olacak. Konser 23.00’te başlayacak.

        ■ Pink Floyd tribute grubu 7 Pink Floydlar ve 2 Prenses, konserlerinde Pink Floyd’un 40 yılı aşkın müzik geçmişindeki farklı dönemlerden şarkılara yer veriyor. Pink Floyd’a duydukları saygıyla grubun müziklerini orijinal seslerine yakın şekilde çalmaya gayret eden 7PF2P, 22.30 itibarıyla KadıköySahne’de olacak.

        ■ Kloster kabini bu akşam 22.00 itibarıyla Label Project: Andre Hommen’in olacak.

        ■ İstanbul’un popüler mekânlarından Suma Beach, Minipax Festival’e ev sahipliği yapacak. Festival kapsamında sahnede Benoit & Sergio, Boris Werner, Damien Lazarus, Darius, David August, DJ Hype, DJ Tennis, Ellen Allien, Gaiser, George Fitzgerald, Guti, Kenny Glasgow, Magda, Pan-Pot, Rodhad, Subb-An, Adam Shelton, Tube & Berger, Ah Gülnihal, Ah! Kosmos, Alican, Jack in the Box gibi isimler olacak.

        ■ Zorlu Center, bu hafta sonu Türk Sanat ve Türk Pop müziğinin unutulmaz seslerini ve şarkılarını ziyaretçileriyle buluşturacak. Zorlu Park Gazinosu konseptiyle Zorlu Center Meydan Katı Park alanında yer alacak konser serisinde büyük starlar İstanbul’a gazino günlerini hatırlatacak. Saat 14.00’de DJ Mert Levent, saat 16.00’da 90’lar partisi ile DJ Olcay Tanberken ve konukları Uhde Seçil, Sibel Alaş ve Ferda Anıl Yarkın kısa performanslar sergileyecek. Elhan Tok ve konuğu Belkıs Özener’in canlı performansları ile Yeşilçam şarkıları saat 18.00’de izleyiciler ile buluşacak; saat 19.00’da ise DJ Naim Dilmener ile unutulmaz 45’likler ve o şarkılara hayat veren Selçuk Alagöz, Rana Alagöz, Parla Şenol ve Sevda Karaca kısa performanslarıyla izleyicilere unutulmaz anlar yaşatacaklar. Akşam 21.00 itibarıyla sahnede Neşe Karaböcek, Seyyal Taner, Semiha Yankı, Ersan Erdura, Nur Yoldaş, Bilgen Bengü, Funda ve Ercan Turgut olacak.

        ■ Elif Çağlar, Denizde Caz 2015 konser serileri kapsamında bu akşam 19.00 itibarıyla The Primetime Cruise’da sahne alacak.

        ■ Piyanist Tuluyhan Uğurlu, Galata Mevlevihanesi bahçesinde 20.00 itibarıyla sahnede olacak. Tuluyhan Uğurlu’nun müzik ve görüntülerle İstanbul’un mistik dünyasını anlatacağı konserde, divan şairi Şeyh Galip’e ayrılmış özel bir bölüm olacak.

        ■ Murat Kekilli ve Kamran Rasoolzadeh, 21.00 itibarıyla Haliç Ellen Allien Kongre Merkezi sahnesinde bir konser verecek.

        ■ 90’lara damga vuran “I Like To Move It, Move It” parçasının yaratıcısı Reel 2 Real featuring The Mad Stuntman, Ibiza Planet Party & DJ Drummer Jay ile 360 East Moda’da sahnede olacak.

        ■ Dorock Stage, 22.00 itibarıyla rock müzik grubu Kurtalan Ekspres konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Jeansanat Sahne bu akşam Nida Ateş konserine ev sahipliği yapacak.

        ZEYTİNLİ

        ■ Zeytinli Rock Festivali devam ediyor... Zeytinli Dalyan sahilinde gerçekleşen festivalde bugün Şebnem Ferah, Redd, Demir Demirkan, İskender Paydaş, Melis Danişmend, Sattas ve Suzi’nin Turtası sahnede olacak.

        ÇEŞME

        ■ Balkan müziğinin sevilen ismi Goran Bregovic, 21.00 itibarıyla Çeşme Açıkhava Tiyatrosu sahnesinde bir konser verecek.

        ■ Sense Festival Touch, bugün 16.00 itibarıyla kaliteli elektronik müziğin yerli ve yabancı temsilcilerinin performanslarıyla Çeşme Fly-Inn Beach’te gerçekleşecek. Festival; DJ/ prodüktör Eelke Kleijn, Massive Attack, Pet Shop Boys gibi isimlere yaptığı remikslerle tanınan Gui Boratto, Henry Saiz, dünyaca ünlü plak şirketlerinin radarına girmiş genç Afrikalı müzisyen Culoe De Song, birçok saygın müzisyenden destek görmüş ve son dönemin el üstünde tutulan isimlerinden Christian Löffler gibi isimlerle müzikseverlere iki farklı günde 30’dan fazla yerli ve yabancı müzisyenle kesintisiz performans deneyimi yaşatacak.

        ALAÇATI

        ■ Alaçatı Sound Pool’da, bu akşam 20.00 itibarıyla gerçekleşecek Art Of Celebration partisinde, Avrupa’da ve dünya listelerinde hit olmuş birçok şarkısı bulunan Grammy ödüllü DJ Roger Sanchez müzikseverlerle buluşacak.

        BODRUM

        ■ Sebastian Beach Club sahnesi, 17.00 itibarıyla Elijah Wood ve Turquoise Wisdom projesi Wooden Wisdom ile DJ Fitz performanslarına ev sahipliği yapacak.

        ■ Rock müziğin duayen ismi Teoman son albümü “Eski Bir Rüya Uğruna”dan şarkılarla 21.00 itibarıyla Bodrum Antik Tiyatro sahnesinde olacak.

        23.08.2015

        ■ Curcuna sahnesi 19.00 itibarıyla The Away Days performansına ev sahipliği yapacak.

        ■ Türk Sanat ve Türk Pop müziğinin unutulmaz seslerini ve şarkılarını dinleyicilerle buluşturan Zorlu Park Gazinosu’nda bugün 21.00’de Muazzez Abacı, Yeliz, Metin Ersoy, İskender Doğan, Tüdanya, Yeşim, Coşkun Demir ve Semiha Yankı sevilen şarkılarını seslendirecek. Konserlerin öncesindeyse geçmişin en güzel yabancı şarkılarıyla 14.00’te DJ Serdar Ayyıldız sahnede olacak. 15.30’da DJ Yavuz Hakan Tok’la Ah Mazi Partisi ve konukları Mine Koşan, Güzin ile Baha, Rezzan Yücel ve Meral-Zuhal bir döneme damgasını vurmuş şarkılarını seslendirecek. Zeliha Sunal 17.30’da konukları Alpay, Tülay Özer ve Selçuk Ural ile; saat 19.00’daysa DJ Hakan Eren, Işıl Yücesoy, Gökben, Kartal Kaan ve Banu Kırbağ ile “Bir Zamanlar” partisinde sahnede olacak.

        ZEYTİNLİ

        ■ Zeytinli Dalyan sahilinde devam eden Zeytinli Rock Festivali’nin son gününde sahnede Pentagram, Hayko Cepkin, Pilli Bebek, Kurtalan Ekspres, Blacktooth, Nemrud ve Fallen sahnede olacak.

        ÇEŞME

        ■ Fly-Inn Beach’te bu sene açılan Bej, happy hour partileri ile tatilseverlere unutulmaz anlar yaşatmaya devam diyor. Dünyaca ünlü DJ Fem K, bir kere daha Bej setinin başına geçiyor.

        BODRUM

        ■ Goran Bregovic, 21.00 itibarıyla Bodrum Antik Tiyatro sahnesinde dinleyicileriyle buluşacak.

        25.08.2015

        İZMİR

        ■ Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu sahnesi, 21.00 itibarıyla Ayhan Sicimoğlu ve Kerem Görsev’in birlikte vereceği konsere ev sahipliği yapacak.

        ÇEŞME

        ■ Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, “Hermias Yunus Sırtındaki Çocuk” isimli eseriyle 21.00 itibarıyla Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda bir konser verecek.

        26.08.2015

        ■ Avusturyalı progresif rock grubu Phi, bir diğer progresif rock grubu Babra Bubrik ve post-metal, sludge ve mathcore gibi tarzlardan etkilenerek müzik yapan Mammoths on Giants 21.00 itibarıyla Bronx Pi sahnede konser verecek.

        ■ Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde Tarkan, 26, 27, 28, 30, 31 Ağustos ve 1 Eylül tarihlerinde sevenleriyle buluşacak.

        AYVALIK

        ■ Fazıl Say, “Hermias Yunus Sırtındaki Çocuk” ile 21.00 itibarıyla Ayvalık Amfitiyatro’da sahnede olacak.

        28.08.2015

        ■ “Trialog” isimli yeni albümlerini yayınlayan Viyanalı elektronik müzik ikilisi HVOB, Kloster sahnesinde olacak.

        ■ Dorock Stage sahnesi, 22.00 itibarıyla güçlü yorumuyla dikkatleri üzerine çeken Kalben konserine ev sahipliği yapacak. Konser sonrasında sahne Velvet’in olacak.

        ■ KadıköySahne’nin 22.30 itibarıyla konukları Yok Öyle Kararlı Şeyler ve Nilipek olacak.

        ■ Bronx Pi sahnesi 23.30 itibarıyla 50’lerin ve 60’ların enstrümantal klasik nağmeleriyle Bosphorus Surfers konserine ev sahipliği yapacak.

        BODRUM

        ■ Xuma Akustik Konserler serisinde 21.30 itibarıyla sahne Koray Candemir ve Harun Tekin’in olacak.

        ÇEŞME

        ■ Romantik şarkılarıyla Yaşar, her cuma akşamı 21.00 itibarıyla Hayal Kahvesi Çeşme Marina sahnesinde dinleyicileriyle buluşmaya devam ediyor.

        VİZYON

        Hayallerimdeki Kadın takıntılı bir aşk

        David Gordon Green’in yönetip Al Pacino, Holly Hunter, Chris Messina, Harmony Korine ve June Griffin Garcia’nın rol aldığı Hayallerimdeki Kadın romantik bir hikâye. Hayatının aşkını bir türlü unutamayan çilingir Angelo Manglehorn, hayallerindeki kadına kavuşabilmek için takıntılı bir şekilde mektuplar yazmayı sürdürmektedir.

        İnsanlıktan Uzakta bir hikâye

        David Oelhoffen’in yönetip Viggo Mortensen, Reda Kateb, Djemel Barek ve Vincent Martin’in rol aldığı İnsanlıktan Uzakta, ünlü yazar Albert Camus’nün “Misafir” adlı öyküsünden sinemaya uyarlandı. Film, Azerbeycan’ın Hocalı kasabasında yaşanan katliamı bir aşk hikâyesi bünyesinde anlatıyor.

        Pixels uzaylılarla oyunlu savaş

        Chris Columbus’un yönetip Adam Sandler, Kevin James, Michelle Monaghan ile Peter Dinklage’in rol aldığı Pixels, haftanın eğlenceli seyirliği. Uzaylılar, klasik video oyununu yanlış anlayarak kendilerine karşı bir savaş açıldığını düşünürler ve dünyaya saldırırlar.

        13 Günah’a bir yerden başlamalı!

        Daniel Stamm’ın yönetip Mark Webber, Devon Graye, Tom Bower ve Rutina Wesley’in rol aldığı 13 Günah, heyecanlı bir hikâye. Sosyal hizmetler görevlisi Elliot Brindle çaresizlik içindeyken, 13 farklı görevi yerine getirmesi halinde 6.2 milyon dolar kazanacağını söyleyen bir telefon alır. Basit bir görevle başlayan hikâye, dönüşü olmayan bir dizi olayın meydana gelmesine neden olacaktır.

        HABERDAR OL

        ■ Yaz boyunca Aya Yorgi Koyu’nun dingin, berrak denizi ve yeşil plajında misafirlerini daima iyi müzik anlayışıyla ağırlayan Babylon Çeşme, sezonu 29 Ağustos’ta Babylon Soundgarden Çeşme ile kapatacak. Müziği doğayla buluşturan Babylon Soundgarden, katılımcılarına bu yıl da Babylon Çeşme’nin renkli ve eğlenceli atmosferinde voleybol turnuvası, plaj aktiviteleri ile birlikte bitmesini istemeyeceğiniz coşkulu bir gün sunacak.

        Ayrıca festival alanına kurulacak moda, tasarım, müzik ve life style pazar yeri Rendezvous, katılımcıları yaratıcı ve özgün ürünlerle bir araya getirecek. Festivalde Radyo Babylon DJ’lerinin yanı sıra kurulacak 3 farklı sahnede Sattas, Ceza, Riff Cohen konserleri izlenecek. Rendezvous alanındaysa alaturka rock grubu Ayyuka ve İzmirli surf rock grubu Palmiyeler’in performansları izlenebilecek. Radyo Babylon Lounge’da gerçekleşecek olan After Party’de ise setleri ve Türk filmlerinin müziklerine yaptığı düzenlemeler ile kendinden söz ettiren Kabus Kerim’in eğlenceli performansı ile eğlence devam edecek.

        ■ Vodafone FreeZone Festivali; Teoman, Duman, Gaye Su Akyol, Yüzyüzeyken Konuşuruz, Son Feci Bisiklet, Yok Öyle Kararlı Şeyler ile Türkiye turnesine çıkıyor. İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya ve Bursa’da gerçekleşecek festival, 18 Eylül Cuma günü İstanbul Küçükçiftlik Park’ta start alıp 9 Ekim Cuma İzmir Arena, 11 Ekim Pazar Ankara Kentpark, 17 Ekim Cumartesi Antalya Açıkhava Tiyatrosu ve 24 Ekim Cumartesi Bursa Açıkhava Tiyatrosu’nda 10 binlerce genci coşturacak. Festivalin biletleri satışa çıktı.

        ■ 6. Uluslararası Kadınlar Yelken Haftası, kadına şiddet konusunda farkındalığı artırmak ve cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekmek amacıyla 12-19 Eylül tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Organizasyonun ürün sponsorluğunu üstlenen Columbia bu yıl da kadınlarla birlikte yola çıkıyor. 9 ülkeden 50 kadın yelkencinin katılacağı 8 teknelik filo, bir hafta boyunca MarmarisHisarönü hattında “Kadına şiddete son” demek için yelken açacak.

        ■ Geleceğin moda endüstrisini yaratacak profesyoneller yetiştirmek amacıyla teori ve pratiğe dayalı geniş kapsamlı bir moda eğitimi sunan Vakko Esmod Moda Akademisi’nin 20152016 eğitim sezonu için kayıtlar başladı. 1841 yılında Paris’te kurulan dünyanın ilk moda okulu Esmod ile Türkiye’nin ilk lüks moda markası Vakko işbirliğinde 2013 yılında hayata geçen Vakko Esmod Moda Akademisi’nde 3 yıllık diploma ve kısa dönemli sertifika programları yer alıyor.

        ■ İstanbul’un eğlenmeyi bilen insanları 19 Eylül’de toplanıyor: Róisín Murphy ve Mark Ronson İstanbul’u dans ettirmeye geliyor. Superga Presents People of Istanbul 2015 bu sene 19 Eylül’de Life Park İstanbul’da düzenlenecek. Müzikseverleri buluşturacak festivalin heyecan yaratan programı da açıklandı. Amy Winehouse, Bruno Mars gibi isimlerle çalışan İngiliz prodüktör Mark Ronson ve moda dolu yeni canlı şovuyla modern elektronik müziğin en önemli trendsetter’larından Róisín Murphy festivalin merakla beklenen isimlerinden. Festivalin İstanbullu ev sahipleriyse beklenmedik beat’leriyle hip hop’a farklı bir yorum getiren Mode XL ve Ah! Kosmos olacak.

        YEME-İÇME

        ■ Alaçatı Hacı Memiş’te açılan Tek Masa, kalabalık konukları bir aile ortamında, sıcak ve samimi bir atmosferde ağırlıyor. Birbirini tanımayan insanların 20 kişilik bir masada beraber oturduğu, sandalyelerin rezerve edildiği aynı zamanda yemeğin yapılışına ve servisine dahil olunduğu mekân, sıcak ortamıyla bir tek aynı masayı değil, hayatı paylaşmayı sunuyor.

        ■ Anadolu yakasının iş çıkışı müdavim mekânlar listesine hızlı bir giriş yapmaya aday olan DC Maja Bar, müzikli ve eğlenceli geceler sunuyor. Mekânda haftanın belli günlerinde Latin caz ve Türkçe şarkılar söyleyen canlı müzik grupları sahnede oluyor. Her gün DJ performanslarının da yer alacağı mekânda, 45’lik Türkçe müzikler ve konsept gecelerin de olacağı yeni bir sezon misafirlerini bekliyor.

        ■ İstanbul’un popüler mekânlarından Rudolf, sonbaharın hüznünü lezzet şölenine dönüştüren yeni bir akşam mönüsü hazırladı. Ünlü şef Rudolf Van Nunen’in hazırladığı tatlar denemeye değer.

        BAŞKA NE VAR?

        ■ Adalar’da festival zamanı... Festival düzenleyicileri, bir cennet olarak tanımladıkları Adalar Sokak Festivali’ni “Yaşadığımız yeri, evimizi, kısa süreliğine bile olsa buraya nefes almak için gelen misafirlerimizi korumak istiyoruz. Bunu yaparken de tüm insanlardan, bilim adamlarından, sanatçılardan, hayvanseverlerden, edebiyatçılardan destek bekliyoruz. Çünkü Adalar, bizim kültürümüzün bir parçası, bu topraklarda yaşayan herkesin tarihi, geçmişi, geleceği... Bu yıl, 1-6 Eylül tarihlerinde ilkini gerçekleştireceğimiz Adalar Sokak Festivali’nin ortaya çıkışı tam da bu yüzdendir” cümleleriyle özetliyor. Resim, müzik, heykel, edebiyat, tiyatro ve dansla dolu bir hafta için festivali takibe almalı.

        ■ 5 Eylül’e kadar devam edecek olan KidZania Yaz Okulu’nda çocuklar, açık havanın tadını çıkarmaya devam ediyor. Güne Akasya Park’ta yoga yaparak başlayan çocuklar, açık havadaki boyama atölyesinde renklerle eğleniyor. Çiçek ekerek doğayı daha yakından tanıyıp doğa fotoğrafçılığıyla tabiatta renklerin uyumunu fark ediyor. Takı tasarım atölyesiyle el becerilerini geliştirirken şefler atölyesinde pratik lezzetler hazırlamayı öğreniyorlar. 5-12 yaş arası çocuklar için sunulan KidZania Yaz Okulu Programı; hafta içi her gün 08.30-18.30 saatleri arasında tüm çocukları bekliyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa