Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Mecit-Estel Yaramış çiftinin 6 gün 6 gece süren düğününe yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Roket, bixi ve kanas gibi ağır savaş silahlarının sevinç gösterisi amacıyla kullanıldığı düğünde onbinlerce mermi sıkıldı. Havaya sıkılan silahlar nedeniyle düğün alanında adeta bir harp gürültüsü yaşandı.

Düğün törenine binlerce davetli ve aşiret mensubu katıldı. 6 gün 6 gece süren düğüne katılan davetliler görkemli bir düğün törenine şahit oldu. Silahların hiç susmadığı düğünde adeta bir cephanelik harcandı. Özellikle aşiretleri karşılama ve uğurlamada silahlar atılırken kullanılan silahların cinsi de bir o kadar şaşırtıcıydı. Roket, bixi, kanas, keleşinkof, M16 ve tabancaların sevinç gösterisi amacıyla kullanıldığı düğünde silah sesleri hiç susmazken onbinlerce mermi harcandı.

6 gün 6 gece süren düğün töreninde 70 küçükbaş hayvan kesilirken, 1 ton pirinç,1 ton salatalık ve domates, 4 bin ekmek, 40 kilogram çay ve 5 bin şişe su ve kola tüketildi. Yaklaşık 3 bin metrekare alan üzerine kurulan bin metre uzunluğundaki çadırın altında davetlilere düğün yemeği verildi. 10 kazan içinde aşçılar tarafından yapılan düğün yemeği yaklaşık 10 bin kişiye dağıtıldı. Muhteşem düğün töreninde geline ve damada binlerce euro ve YTL dağıtıldı. Oğlunu evlendiren Suryani Muhsin Yaramış ve gelinin Babası Çetin Yaramış, yöresel ve aşiretsel gelenekler gereği düğünlerde genellikle havaya ateş edildiğini hatırlatarak, "Bu yöredeki düğünlerin büyük bölümünde silah sıkma adeti vardır. Biz de havaya mermi, evlenen gelin ve damadın başına da dolar atılıyor" dedi.

NİKAH TÖRENİ 3 SAAT SÜRDÜ

Surayni gelenekleri ve Hıristiyanlık inancına göre kılınan nikah töreninde gelin ve damat zorlu saatler yaşadı. Midyat Deramer Kilisesi Papazı İshak Ergün'ün ve 12 yardımcı papazın kıldığı nikah töreni ve ayinler 3 saat sürdü.

1988'li yıllarda bölgedeki karışıklıklardan dolayı köylerini terket etmek zorunda kalan Keldanili (Asuri) Hıristiyan dinine mensup Türk vatandaşları bölgede huzur ve güvenin sağlanması ile birlikte hasretini çektikleri köylerine dönüş yaptı. Şırnak Beytüşşebap Cevizağacı köyünün sakinleri olan ve Belçika'da ikamet eden süryani vatandaşlar 2003 yılından itibaren bölgeye geri dönüş yapmaya başladı

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ