Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Cemal AŞAN / VAN (AHT)

Van'ın Başkale ilçesinde askeri araç konvoyu geçerken teröristlerin uzun namlulu silahlarla açtığı ateş sonucu 3 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı. Saldırı anında tesadüfen bölgeden geçen Başkale Kaymakamı ile koruması da hafif yaralandı.

Read more!

Başkale ilçesi Gedikbaşı köyü yakınlarında saat 16.00 sıralarında askeri araç konvoyu geçerken PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda 3 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı. Saldırı sırasında tesadüfen bölgeden geçen Başkale Kaymakamı Bilgihan Bayer'in aracına da kurşunlar isabet etti. Saldırıda Kaymakam Bayer ile 1 koruma görevlisi yaralandı. Hafif yaralanan Kaymakam Bayer ile koruma görevlisi, Başkale Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralı 4 asker ise helikopterle Van Asker Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

CUMHURBAŞKANI'NDAN BAŞSAĞLIĞI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Van'da üç askerin şehit olması, dört askerin yaralanması nedeniyle Genelkurmay Başkan Vekili Orgeneral Necdet Özel'e telgraf göndererek, başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

''Sayın Cumhurbaşkanımız, Van'da üç askerimizin şehit olması, dört askerimizin yaralanması nedeniyle Genelkurmay Başkan Vekili Orgeneral Necdet Özel'e telgraf göndererek, şehitlerimizin ailelerine, milletimizi ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifa dileklerini iletmiştir.''

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ