Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Ankara'nın Polatlı ilçesinde akşam eğitim uçuşu sırasında irtibat kesilen askeri helikopterin düştüğü 5 subayın şehit olduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı, Kara Havacılık Okul Komutanlığına ait bir helikopterin düşmesi sonucu biri üsteğmen, dördü teğmen 5 kara pilot subayının şehit olduğunu bildirdi. Şehit askerlerin kimlikleri ise açıklanmadı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesindeki basın açıklamasında şöyle denildi:

''Kara Havacılık Okul Komutanlığına ait, gece eğitimi için uçuşa çıkan UH-1 tipi bir helikopterin henüz bilinmeyen bir nedenle Ankara'nın Tuluntaş Köyü civarına düşmesi sonucu beş kara pilot subayımız şehit olmuştur.

Kaza ile ilgili inceleme ve araştırma faaliyetleri devam etmektedir.''

Son gelen haberlere göre, eğitim uçuşu yaptığı sırada Ankara'nın Tuluntaş köyü civarında düşen askeri UH-1 tipi helikopterde şehit olan beş subayın cenazeleri ambulanslarla Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA)'ya getirildi.

Cenazelerin ambulanslara konuluşu sırasında, basın mensuplarının görüntü almaması için etrafa çok sayıda asker yerleştirildi. Ambulansların çevresine projektörler konuldu ve bu projektörler basın mensuplarına doğru yakıldı. Helikopterin enkazını kaldırma işlemlerinin havanın aydınlanmasıyla başlayacağı tahmin ediliyor.

KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Ankara'daki askeri helikopter kazasında şehit olan 5 subayın isimleri belirlendi.

Kazada hayatını kaybeden kara pilot üsteğmenlerin Şükrü Pürlü, Taner Erdoğan, Fikri Dilsiz, Erhan Gül ve Kemal Taşçı olduğu bildirildi.

Üsteğmen Gül'ün cenazesinin bugün Kocatepe Camisi'nde kılınacak ikindi namazının ardından Cebeci Şehitliği'nde toprağa verileceği belirtildi. Üsteğmen Taşçı'nın cenazesi yarın Ataköy 5. Kısım Camisi'nde kılınacak öğle namazının ardından Edirnekapı Şehitliği'nde, Üsteğmen Pürlü'nün cenazesi öğle namazını müteakip Sivas'ta, Üsteğmen Erdoğan'ın cenazesinin öğle namazını ardından Tokat Erbaa'da ve Üsteğmen Dilsiz'in cenazesi ise Muğdat Camisi'nde kılınacak öğle namazına müteakip Mersin Şehitliği'nde toprağa verilecek.

İçişleri Bakanı da konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Muhtemelen sisten kaynaklanıyor, ama incelenmeli" şeklinde konuştu.

ENKAZ KALDIRILDI

Ankara'nın Tuluntaş köyü yakınlarında düşen ve 5 pilotun şehit olduğu helikopterin enkazını kaldırma çalışmaları tamamlandı.

Helikopter kazasının meydana geldiği bölgeye sabah saatlerinde gelen askeri savcı ile olay yeri inceleme ve kaza kırım ekiplerinin çalışmaları gün boyu sürdü.

İncelemenin ardından helikopter parçaları askerler tarafından elle toplanarak, ulaşım imkanları kısıtlı olan kaza alanına getirilen traktör römorkuna taşındı. Helikopterin ana gövdesi ise vinç yardımıyla kamyona yüklendi. Parçaların, incelenmek üzere Kara Havacılık Okuluna götürüldüğü öğrenildi. Bölgedeki askeri ekiplerin enkaz kaldırma çalışmaları yaklaşık 7 saat sürdü.

Bu arada, helikopterin düştüğü bölgenin çevresi jandarma ekipleri ve nöbetçi askerler tarafından güvenlik kordonuna alındı, bölgeye medya mensupları ile vatandaşlar yaklaştırılmadı.

ÜSTEĞMEN GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

Eğitim uçuşu sırasında Ankara'nın Tuluntaş köyü yakınına düşen askeri helikopterde şehit olan Kara Pilot Üsteğmen Erhan Gül için Kocatepe Camii'nde tören düzenlendi.

Törene, şehidin eşi Duygu, Annesi Feraye, Babası Musa Gül, yakınları, çalışma arkadaşları, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Günel, Kara Kuvvetleri EDOK Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, MGK Genel Sekreteri Serdar Kılıç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in eşi Nurdan Koşaner, bazı generallerin eşleri, Ankara Garnizonu'nda görevli pek çok subay ve astsubay katıldı.

İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Şehit Gül'ün Türk bayrağına sarılı cenazesi bir süre askerlerin omuzlarında taşındı. Bu sırada Şehidin annesi Feraye Gül, ''Körpecik fidansın, o buz gibi toprağa seni nasıl gömerim'' diyerek oğlunun tabutunun önüne geçti ve tabutu öptü. Daha sonra Şehit Gül'ün cenazesi top arabasına konuldu.

Anne Feraye Gül, Cebeci Şehitliğine götürülmek üzere törenin ardından cenaze aracına konulan oğlunun naaşının ardından bir süre koştu.

ŞEHİDİN SOKAĞI BAYRAKLARLA DONATILDI

Ankara'da askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Kara Pilot Üsteğmen Kemal Taşçı'nın İstanbul'daki ailesinin oturduğu bina ve mahalle Türk bayrakları ile donatıldı.

Taşçı'nın ailesinin oturduğu Güngören'deki 3 katlı binanın tüm katlarının pencere ve balkonlarına, sokağa ve çevredeki evlerin camlarına Türk bayrakları asıldı.

Taşçı'nın akrabaları, helikopter kazasını dün televizyon haberlerinden öğrendiklerini, kaza haberi üzerine anne ve babasının Kemal Taşçı'ya ulaşmaya çalıştığını belirtti.

İlerleyen saatlerde komutanları tarafından Taşçı'nın anne ve babasının aranarak oğullarının şehit düştüğü haberini verdiklerini anlatan Taşçı'nın akrabaları, anne Hamiyet Taşçı'nın halen kendini toparlayamadığını kaydetti.

Baba Müslüm Taşçı'nın, diğer oğlu Enes Taşçı ile Ankara'ya Kemal Taşcı'nın cenazesini almaya gittiğini dile getiren şehidin akrabaları, Taşçı'nın cenazesinin akşam saatlerinde İstanbul'a getirileceğini ve büyük olasılıkla GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi morguna konulacağını bildirdi.

Bu arada, 4 yıldır Ankara'da görev yapan Kemal Taşçı'nın 2 yıllık evli olduğu ve eşi Özlem Taşçı ile birlikte Ankara'da yaşadığı öğrenildi.

Kara Pilot Üsteğmen Kemal Taşçı'nın cenazesi, yarın Ataköy 5. Kısım Camisi'nde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı şehitliği'nde toprağa verilecek.

OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

Ankara'daki askeri helikopter kazasında şehit olan subaylardan Kara Pilot Üsteğmen Taner Erdoğan'ın baba ocağına ateş düştü. Erdoğan'ın hafta sonu tatilini geçirmek üzere memleketi Tokat'ın Erbaa ilçesine geldiği, dün sabah saatlerinde Ankara'ya döndüğü öğrenildi.

Tokat'ın Erbaa ilçesinde yaşayan baba Behlül Erdoğan bir gün önce yolcu ettiği oğlu Pilot Üsteğmen Taner Erdoğan (28)'ın şehit haberini aldı. Acılı baba Erdoğan, oğmunun cenazesini almak üzere Ankara'ya gitti. Şehit yakınları cenazenin Erbaa Pınarbeyli köyüne defnedileceğini belirtti. Şehit pilot Üsteğmen Taner Erdoğan'ın kardeşi Ahmet Erdoğan, "Ağabeyimi pazar akşamı Ankara'ya yolcu ettik, Sabah sağ salim vardığını, birazdan uçuşa gideceğini söyledi. Ağabeyimden uçuştan sonra haber alamadık. Gece şehit düştüğü haberi geldi. Ağabeyim okuduğu her dönemde birinciliklerle oklu bitirdi uçmayı çok istiyordu ve sonunda onu da başardı" dedi.

UÇAK KAZASINDAN KURTULDU AMA...

Askeri helikopterin düşmesi sonucu yaşamını yitiren subaylardan kara pilot üsteğmen Şükrü Pürlü'nün (29) 25 Mayıs 2010'da İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde sokağa düşen askeri eğitim uçağında bulunan 3 askeri personelden biri olduğu ortaya çıktı.

Şükrü Pürlü'nün kazada kolunun kırıldığı belirtildi.

25 Mayıs 2010'da Samandıra'daki 4. Kara Havacılık Alayı'ndan saat 10.30 sıralarında eğitim amacıyla havalanan T-182T Cessna tipi askeri eğitim uçağı kalkışından kısa bir süre sonra güç kaybı nedeniyle alçalmaya başlamış, Abdurrahman Gazi Mahallesi Bedir Caddesi Sırat Sokak'taki elektrik tellerine çarpıp ters dönerek düşmüştü. Uçaktan vatandaşların yardımıyla çıkarılan 3 üsteğmen, olay yerinde vatandaşlarca yapılan müdahalenin ardından GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Komutanlığına kaldırılmıştı.

AJANSLAR

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ