Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Yarın okullar tatil mi? 7 Ocak 2019 hangi illerde okullar tatil ilan edildi? İşte son açıklamalar

        Yarın okullar tatil mi? 7 Ocak 2019 Pazartesi günü okullarda kar tatili olan iller hangileri? Ankara, Bursa, Hakkari, Van, Şırnak, Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı illerinde okullar yarın tatil olacak mı? İşte detaylar...

        (7 OCAK PAZARTESİ) YARIN OKULLAR TATİL OLACAK MI?

        REKLAM

        Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, Doğu Anadolu Bölgesi'nde 6 ilde kar yağışı beklendiğini bildirdi. Erzincan, Kars, Erzurum, Ağrı ve Ardahan çevrelerinde yağmur, karla karışık yağmur ve kar yağışı olması bekleniyor. Kar yağının daha da etkili olması durumunda Valiliklerden açıklama yapılması bekleniyor...

        ANKARA'DA OKULLAR TATİL Mİ?

        Başkentteki kar yağışının gece saatlerinde etkisini yitireceği belirtilerek, "eğitim-öğretim faaliyetlerine yarın ara verilmesinin henüz söz konusu olmadığı" ifade edildi.

        Ankara Valiliği yetkililerinden edinilen bilgiye göre, meteorolojik tespitlerin kentte gün boyu devam eden kar yağışının gece saatlerinde etkisini yitireceğini gösterdiğine dikkat çekildi.

        "Ankara'da eğitim-öğretim faaliyetlerine yarın ara verilmesinin henüz söz konusu olmadığı" kaydedildi.

        Bingöl'ün 4 ilçesinde okullara kar tatili

        Bingöl’de etkili olan kar yağışı nedeniyle merkezde taşımalı eğitime, 4 ilçede ise tüm okullar 1 gün süre ile tatil edildi.

        Valilik açıklamasında, “Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezinde taşıma yoluyla eğitime erişim sağlayan öğrencilerimiz ile merkeze bağlı köy okullarımız ve taşıma merkezi okullarımızda, ayrıca Adaklı, Kıği, Yedisu ve Yayladere ilçelerimizdeki tüm ilk ve orta dereceli okullarımızda 07.01.2019 Pazartesi günü eğitime bir gün süre ile ara verilmiştir” denildi.

        Konya'da okullar tatil

        Konya'nın 5 ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

        Edinilen bilgiye göre, Beyşehir, Hüyük, Yalıhüyük, Ahırlı ve Seydişehir ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi. İlçe Kaymakamlıklarından yapılan açıklamada, ilçe genelinde sabah saatlerinden bu yana etkili olan yoğun kar yağışının ardından yaşanan olumsuz hava koşullarından dolayı ilk ve ortaöğretim kurumlarında, Halk Eğitim Kursları ve işletmelerde beceri eğitimi gören öğrenciler için 7 Ocak 2019 Pazartesi günü İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla eğitime 1 gün süreyle ara verildiği bildirildi. Ayrıca, kamu kurumlarında görevli hamile ve engelli personelin idari izinli sayılmasına karar verildiği kaydedildi.

        Bolu'da eğitime kar engeli

        BOLU'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ilk, orta okul ve liselerde yarın eğitime bir gün ara verildi.

        Bolu'da gün boyu etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Bolu Valisi Ahmet Ümit, Twitter hesabından yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okulların yarın tatil edildiğini duyurdu. Vali Ümit'in yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

        "Meteorolojik verilere göre günboyu süren yoğun karyağışı ve geç saatlerde oluşması muhtemel buzlanma nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar göz önünde bulundurularak 7 Ocak 2019 Pazartesi günü Bolu genelinde ilk-ortaöğretim ve liselerde eğitime bir gün süre ile ara verilmiştir."

        Ayrıca, Pazartesi günü engelli ve hamile kamu personeline 1 gün idari izin verildi.

        Çankırı'da eğitime bir gün ara

        Çankırı'da il genelindeki tüm okullarda eğitime bir gün ara verildi.

        Çankırı Valiliğinden yapılan açıklamada yarın merkez ve il genelindeki tüm okullarda kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bir gün tatil kararı alındı.

        Ayrıca, hamile ve engelli kamu personelleri 1 gün idari izinli sayılacak.

        Kırıkkale’de okullara kar tatili

        Kırıkkale’de etkili olan kar yağışı nedeniyle 7 Ocak Pazartesi günü okullar tatil edildi.

        Kırıkkale Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “İlimiz genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve beraberinde oluşabilecek buzlanma nedeniyle, il merkezi ve ilçelerimizdeki tüm resmi ve özel,anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde; özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, rehberlik araştırma merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde eğitim-öğretim faaliyetlerine 7 Ocak Pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamuda görevli hamile ve engelli çalışanlar da bu tarihte idari izinli sayılacaktır” denildi.

        Sungurlu'da okullar tatil edildi

        Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Çorum'un Sungurlu ilçesi'nde okullar yarın için tatil edildi.

        İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit yaptığı açıklamada, "Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Sungurlu'da temel ve orta öğretim okullarında 7 Ocak 2018 Pazartesi günü tatil edilmiştir. Öğrencilerimizin bugünü kitap okuyarak geçirmelerini diliyoruz" ifadelerini kullandı.

        Kastamonu'da okullara kar tatili

        Meteoroloji Genel Müdürlüğünün ülke geneline yaptığı kar yağışı duyurusunun ardından Kastamonu’da şehir merkezinde kar yağışı etkili oldu. Yoğun kar yağışı nedeniyle Kastamonu’da merkez dahil 13 ilçede okullar tatil edildi. Okulların tatil edilmesiyle birlikte çocuklar, sokaklara çıkarak tatilin keyfini çıkardı.

        Ülke genelinde etkili olmaya başlayan karlı hava Kastamonu’da il genelinde etkili olmaya başladı. Kastamonu Valiliği, kent merkezinde kar yağışının etkili olmasından dolayı 7 Ocak 2019 Pazartesi günü 13 ilçede okulların tatil edildiğini açıkladı. Kar yağışını fırsat bilen çocuklar kızak ve poşetlerini alarak karın tadını çıkardılar. Kastamonu Belediyesine bağlı ekiplerde caddelerde kar temizleme çalışmalarına devam etti.

        Çocukları ile birlikte kardan adam yapmaya çıkan Turgut Yapıcıoğlu, kar yağışının keyfini çıkardıklarını ifade etti. Turgut Yapıcıoğlu, “Evet bugün çocuklarımızla birlikte eğlenelim dedik. İşte çıktık akşam akşam. Eğleniyoruz işte. Valiliğimizde açıkladı. Yarın tatil. Bizde yarın çalışacağımız için onlarla birlikte eğlenelim dedik işte. Oynuyoruz öyle. Tabii ki çocuklar için mutluluk kartopu oynamak. Kardan adam yapmak. Onlar için büyük bir mutluluk. Bize göre zorluklar olsa da onların mutluluğu bizim mutluluğumuz” dedi.

        “Kar yağışını özledik”

        Kar yağışı sonucu dükkanının önünü temizleyen Fırat Yılmaz ise kar yağışını özlediklerini ifade ederek, “Güzel karın yağışını zaten bekliyorduk. Biraz da geç kaldı. Keşke daha çok yağsa. O yağsın biz temizleriz. Kar yağışını özledik. Geçen sene de çok kar yağmamıştı. Bu sene inşallah daha fazla yağar” şeklinde konuştu.

        Sude ve Semih Demir kardeşler ise kar yağışının tadının kayarak çıkardıklarını belirterek, “Karı çok özledim. Arkadaşlarım da oynamakta güzel. Poşetimin içine kar koydum. Kar yağması çok sevindirici. Heyecanlı arkadaşlarla kayması özlemiş oluyoruz bir yıl bekleyince kar yağışını. Okulların tatil olmasıyla daha heyecanlı olacak” ifadelerini kullandı.

        Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü, şuana kadar Kastamonu’da il merkezi, Araç, Ağlı, Devrekani, Azdavay, İhsangazi, Küre, Bozkurt, Taşköprü ve Tosya ilçelerinde 7 Ocak Pazartesi günü tüm okullar, İnebolu, Doğanyurt ve Çatalzeytin ilçelerinde de sadece taşımalı eğitime bir gün ara verildiği açıklandı.

        Samsunda eğitime kar tatili

        Samsun'un Vezirköprü ilçesinde yoğur kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

        Samsun Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Vezirköprü ilçesinde kar yağışının etkili olduğu belirtildi.

        Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçede yarın ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu.

        Ayrıca aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacakları aktarıldı.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa