Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ukraynalı Vieronika İslamiyet’i seçti, Elif adını aldı

        İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar'ın makamında gerçekleştirilen ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende, İhor'a Rusça olarak imanın ve İslam'ın şartları anlatıldıktan sonra Kelime-i Şehadet getiren İhor, şahitlerin huzurunda İslamiyet'i kabul ederek Müslüman oldu. Daha sonra edilen duanın ardından "Elif" ismini alan genç kadına ihtida belgesi takdim edildi.

        "İNŞALLAH YAKIN ZAMANDA NİKAH YAPACAĞIZ"

        İHA'nın haberine göre Müftü Hazırlar, İhor'u tebrik ederek, "Kardeşimiz özgür iradesiyle araştırarak İslamiyet’i tercih etmiş. Bu bizleri gerçekten çok mutlu etti. İnşallah İslam'ın şartlarının gerektirdiği şekilde yaşayan iyi bir Müslüman olur." diye konuştu.

        İhor'un Türk nişanlısı Sadettin Dündar ise "Online oynadığımız bir oyunda tanıştık ve yaklaşık bir yıldan beri yine internet üzerinden görüşüyorduk. Müslüman olduğumu öğrenince İslamiyet'i araştırmaya başladı. Daha sonra benimle evlenmek için Kütahya'ya geldi ve kendi rızasıyla İslamiyet’i seçerek Müslüman oldu. İnşallah bizde yakın zamanda yapacağımız nikah ile dünya evine gireceğiz" dedi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa