UEFA'dan Skenderbeu'ya şike cezası yolda
- 5
1 SENE MEN VERİLMİŞTİ, 10 YILA ÇIKTI
Arnavutluk şampiyonu ekibe daha önce de 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası verilmişti. - 6
2016-17 sezonunda Avrupa'da mücadele edemeyen ekibin bir şampiyonluğu da elinden alınmış, CAS'a yaptıkları başvuru sonucu değiştirmemişti.
- 7
Ancak konuyla ilgili yeni bir soruşturma açan müfettişler bu rakamı şimdi çok daha yukarılara çekti.
-
- 8
88 SAYFA RAPOR, 50'DEN FAZLA VAKA
UEFA Disiplin müfettişlerinin hazırladıkları raporun 88 sayfadan oluştuğu tespit edildi. Raporda Skenderbeu ekibinin 50'den fazla maçta şike yaptığı belirtiliyor. - 9
Bir kısmı ülke liginde, bir kısmı Avrupa kupalarında olan maçlar zikrediliyor.
- 10
2015-16 sezonunda Beşiktaş ile aynı grupta yer alan Arnavutluk takımının, bu gruptaki bazı maçlarında da şike olduğu yazıyor.
-
- 11
BEŞİKTAŞ'I GRUPTAN ÇIKARMAYAN MAÇ
Grubun son hafta maçında siyah-beyazlılar Sporting'e 3-1 kaybetmiş, Skenderbeu da Lokomotiv'e 3-0 yenilmiş, Rus ekibi böylece gruptan çıkarken Beşiktaş onun 2 puan altında kalarak üçüncü sırayı alıp elenmişti. - 12
Rus ekibinin bu maçta yaşayacağı puan kaybı, Sporting'e yenilse bile Beşiktaş'ın gruptan çıkmasını sağlayabilecekti.
- 13
KAYBETMEK İÇİN HER ŞEYİ YAPTILAR
Aralık ayındaki Skenderbeu-Lokomotiv maçında bahis yoluyla şike yapıldığı açık bir şekilde dile getirilirken, aynı grupta ekim ayında Sporting'e 5-1 yenildikleri maçta da, oyundan atılan futbolcusu ve rakibe iki penaltı hediye etmesiyle, Skenderbeulu futbolcuların şike yaptıklarının bariz olduğu tespiti yapılıyor.
-
- 14
- 15