Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TSK tayinleri ne zaman ve hangi gün açıklanacak? 2022 TSK Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı tayin sonuçları açıklandı mı?
        • 1

          TSK'da tayinini isteyen personeller için tayin heyecanı yaşanıyor. Bilindiği gibi Jandarma Genel Komutanlığı tarafından 27.283 personel ataması yapılmıştı. Uzman çavuş, subay, astsubay TSK tayin sonuçlarında atama bekleyenler Resmi Gazete'den gelecek duyuruyu bekliyor. Peki TSK tayinleri ne zaman açıklanacak? 2022 TSK Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı tayin sonuçları açıklandı mı?

        • 2

          TSK TAYİNLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

          TSK tayinleri için Resmi Gazete’de yayınlanacak 2022 TSK atama kararnamesi bekleniyor. Resmi Gazete’de yayımlan ilan ile Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı atama kararları ve yer değiştirmeleri netlik kazanacak. Uzman çavuş, subay, astsubay TSK tayin sonuçlarıyla yeni görev yerlerini öğrenebilecekler fakat TSK tayin sonuçları hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

        • 3

          GEÇEN SENE AĞUSTOS AYINDA AÇIKLANMIŞTI!

          Geçtiğimiz yıl TSK atama kararnamesi ile 25 Ağustos 2021 tarihinde general atamaları 2021 listesi ilan edilmişti. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığından 141 general ve amiralin görev yerlerinde değişiklik yapılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararla Kara Kuvvetleri Komutanlığından 85 general, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 26 amiral, Hava Kuvvetleri Komutanlığından 30 generalin ataması gerçekleştirilmişti.

        • 4

          JANDARMA TAYİN VE ATAMA SONUÇLARI BELLİ OLDU!

          Jandarma Genel Komutanlığı tarafından, 27 bin 283 personeli kapsayan genel atamalar belli oldu. 2022 yılı genel atamaları kapsamında; 1’inci, 2’inci, 3’üncü, 4’üncü ve 5’inci hizmet bölgelerinde görevli subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlardan hizmet süresini tamamlayan ve sıralı hizmet bölgelerine atama tebligatı alan personelin yeni görev yerleri belirlendi.

          Atamalar, görevli olduğu 1’inci, 2’inci, 3'üncü sıralı hizmet bölgelerinde (batıda) ve 4’üncü ile 5’inci (doğuda) derece hizmet bölgelerinde, hizmet süresini tamamlayarak atama tercih hakkı kazanan personel ve temdit başvurusunda bulunan personel ile öncelikli sıralı hizmet bölgesine atanma isteğinde bulunan personelin tercihleri göz önüne alınarak gerçekleştirildi. Atama takvimine uygun olarak yürütülen genel atamalar, batıdan-batıya, batıdan-doğuya ve doğudan-batıya şeklinde 5 bölge kriteri esas alınarak belirlendi.

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa