Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Trump Kim'den gelen 'aşk mektuplarını' evine götürmüş
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Beyaz Saray'da bulunan başkanların resmi olarak kabul edilen belge ve hediyeleri konut dışına çıkarmaları yasak. Ancak Eski ABD Başkanı Trump’ın görevden ayrıldığı dönemde birçok resmi sayılan belgeyi malikanesine götürdüğü ortaya çıktı.

        Ulusal Arşiv Dairesi, Trump'ın Mar-a-Lago'daki malikanesine götürdüğü birçok resmi belgeyi geri alırken, Trump danışmanları alınan kutuların içerisinde 'hatıralar, hediyeler ve liderlerden gelen mektuplar' olduğunu söyledi.

        The Guardian'ın Washington Post'a dayandırdığı habere göre, mektuplar arasında Trump'ın bir zamanlar 'aşk mektupları' olarak tanımladığı Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile yazışmaların yanı sıra Barack Obama tarafından halefi için bırakılan bir mektubu içeriyordu.

        REKLAM

        Ulusal Arşiv Dairesi, gazetenin soru talebine yanıt vermedi. Washington Post ise belgelerin Ocak ayında iade edildiğini söyledi.

        Trump'ın Kuzey Kore lideriyle nükleer silahlanma ve Güney Kore ile barış görüşmeleri kapsamında gerçekleştirdiği müzakere girişimleri sırasında Kim ile yazışması uzun süre basında yer almıştı.

        Eylül 2018'de Trump, Batı Virginia'daki bir mitingde Kim ile görüşmesine ilişkin "Aşık olduk. Hayır, gerçekten. Bana güzel mektuplar yazdı" demişti.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa