Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Ligi Trabzonspor: 2 - Sparta Prag: 1 | MAÇ SONUCU ve ÖZETİ! Trabzonspor Avrupa Ligi'nde turladı! - Futbol Haberleri

        Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda 2-2 biten ilk maçın rövanşında Sparta Prag'ı Filip Novak'ın 90+8'de attığı golle 2-1 yendi ve ve UEFA Avrupa Ligi'nde play-off turuna yükseldi. Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki rakibi Yunanistan ekibi AEK oldu. İlk maç 22 Ağustos'ta Yunanistan'da, rövanş ise 29 Ağustos'ta Trabzon'da oynanacak.

        Temsilcimiz maça çok hızlı başladı. Kısa paslarla rakip yarı sahaya sokulan Trabzonspor'da topla buluşan Ekuban sol ayağıyla uzak köşeyi gördü ancak savunmaya çarpan top kornere çıktı.

        11. dakikada skor 1-0'a geldi: Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında ceza sahasına etkili bir orta geldi. Savunmanın üzerinden yükselen ve kafayı vuran Sörloth topu ağlara göndermeyi başardı.

        REKLAM

        ABDÜLKADİR FIRSATI DEĞERLENDİREMEDİ!

        Fırtına, 22. dakikada bir kez daha gole yaklaştı: Trabzonspor bu kez Sörloth ile hızlı geldi. Sağ kanattan yapılan ortada Abdülkadir Ömür kafayı vurdu ancak kaleci kurtmarmayı başardı. Genç yıldız seken topu tamamlak istedi ancak savunma bir kez daha tehlikeyi önledi.

        38. dakika oynanırken bu kez Sparta Prag etkili geldi ancak Uğurcan gole izin vermedi: Konuk ekipte Hlozek kazandığı topla ceza sahasına yöneldi ve sert bir şut çıkardı. Kaleci Uğurcan Çakır uzanarak topu kontrol etti.

        Mücadelenin ilk 45 dakikası Trabzonspor'un 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

        PENALTI BEKLENTİSİ

        Trabzonspor'da 48. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren Nwakaeme kaleyi yokladı ancak savunmadan seken top kornere çıktı.Trabzonsporlu oyuncular bu pozisyonda penaltı itirazında bulundu ancak hakemin kararı değişmedi.

        REKLAM

        Sparta Prag 54. dakikada kalemizi Kanga ile yokladı: Hızlı gelişen Sparta Prag atağında Kanga ceza sahasının hemen dışında topla buluştu ancak vuruşunda top yandan dışarı çıktı.

        58. dakikada sağ çizgide topla buluşan Abdülkadir Ömür çalımlarla ceza sahasına yaklaştı ve yerde kaldı. Topun başına geçen genç futbolcu isabetli bir şutla kaleyi yoklasa da kaleci hata yapmadı.

        Temsilcimiz mücadelenin 64. dakikasında bir kez daha gole yaklaştı: Sağ kanattan ceza sahasına sokulan Nwakaeme uzak köşeyi gördü ancak top az farkla dışarı çıktı.

        Karşılaşmada 68. dakika oynanırken Trabzonspor bir kez daha kalabalık geldi. Abdülkadir Ömür ceza sahasının sağ çaprazından kaleyi yokladı ancak isabet sağlayamadı.

        SPARTA PRAG UMUTLANDI

        Mücadelede dakikalar 76'yı gösterirken Sparta Prag skoru eşitledi: Kanga'nın pasıyla ceza yayı üzerinde topla buluşan Hlosek uzak köşeye çok şık bir vuruş yaptı ve top ağlarla buluştu.

        REKLAM

        Sparta Prag'ta Plavsic, 88. dakikada Abdülkadir Ömür'e yaptığı faulün ardından 2. sarı kartını gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

        NWAKAEME PENALTI KAÇIRDI

        Trabzonspor, Nwakaeme önderliğinde uzatma dakikalarını rakip kale önüne yığarken 90+6'ncı dakikada penaltı geldi! Topun başına geçen Nwakaeme penaltı atışını değerlendiremedi.

        90+8. dakika oynanırken gelişen hızlı atakta rakip sahanın hemen başında topla buluşan Novak, uzun süre topu sürdükten sonra kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda rakip fileleri havalandırdı.

        Mücadelede kalan dakikalarda başka gol olmayınca Trabzonspor 2-1'lik galibiyetle ayrıldı! Bordo-mavililerinUEFA Avrupa Ligi play-off turundaki rakibi Yunanistan ekibi AEK oldu. İlk maç 22 Ağustos'ta Yunanistan'da, rövanş ise 29 Ağustos'ta Trabzon'da oynanacak.

        MAÇTAN NOTLAR

        UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu rövanşında Çekya'nın Sparta Prag takımını konuk eden Trabzonspor, ilk maça göre ilk 11'de tek farklı oyuncu ile sahaya çıktı.

        REKLAM

        Teknik direktör Ünal Karaman, ilk maçta şans tanıdığı Nijeryalı oyuncu Obi Mikel'in yerine Norveçli golcü Alexander Sörloth'u sahaya sürdü. Çekya'da oynanan maçta Mikel'in yerine ikinci yarıda oyuna girerek skoru 2-2'ye getiren golü atan Sörloth, bu kez 11'de görev yaptı.

        Trabzonspor'da geçen sezonki kadro haricinde yeni transferlerden de sadece Sörloth, ilk 11'de forma giyen isim oldu.

        TARAFTARLARDAN BÜYÜK DESTEK

        Trabzonspor taraftarı, maça büyük ilgi gösterdi.

        Geçen hafta satışa çıkan biletleri bir gün içinde tüketen bordo-mavili taraftarlar, Medical Park Stadı'nı doldurdu. Karşılaşmayı 38 bin taraftar izledi.

        Trabzonspor taraftarı, maç öncesi İngilizce olarak, "Fırtına için hazır olun" yazılı pankart açtı.

        TRABZON'DA 1479 GÜN SONRA AVRUPA MAÇI

        Trabzonspor, bin 470 gün sonra sahasında bir Avrupa kupası maçına çıktı.

        En son evinde 6 Ağustos 2015'te Kuzey Makedonya'nın Rabotnicki takımını konuk eden bordo-mavililer, uzun bir aradan sonra Sparta Prag karşılaşmasıyla Avrupa'da bir maça çıktı.

        REKLAM

        CAMPI KADROYA ALINMADI

        Trabzonspor'un yeni transferlerinden savunma oyuncusu Gaston Campi, Sparta Prag karşılaşmasının 18 kişilik kadrosunda kendisine yer bulamadı.

        İlk maçta yedek kulübesinde oturan ve hiç süre alamayan Campi'nin yerine aynı maçta sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Yusuf Sarı kadroya dahil edildi.

        7 YENİ İSİM

        Trabzonspor'da yeni transferlerden 7 futbolcu, ilk kez Trabzon'da karşılaşmaya çıktı.

        Alexander Sörloth, Erce Kardeşler, Donis Avdijaj, Doğan Erdoğan, Obi Mikel, Yusuf Sarı ve Ivanildo Fernandes, Medical Park Stadı'nda ilk kez taraftarın önüne çıkan isimler oldu.

        MEDICAL PARK'TAKİ İLK AVRUPA MAÇI

        Trabzonspor'un 18 Aralık 2016'da açılışı yapılan Akyazı Şenol Güneş Spor Kompleksi'ndeki stadyumda ilk Avrupa maçı oynandı.

        Ayrıca bordo-mavili takım, 102 gün sonra sahasında taraftarıyla buluştu. Son olarak 2018-2019 sezonunun 33. haftasında Medical Park Stadı'nda Beşiktaş'ı konuk eden Trabzonspor, uzun bir aradan sonra Sparta Prag karşılaşmasıyla taraftarı önünde sahaya çıktı.

        REKLAM

        MAÇ ÖNCESİ DOSTLUK YEMEĞİ

        Trabzonspor Yönetim Kurulu tarafından karşılaşma öncesi Sparta Prag Yönetim Kurulu'na dostluk yemeği verildi.

        Yemeğe, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun yanı sıra başkan yardımcısı ve genel sayman Emin Kahraman, genel sekreter Ömer Sağıroğlu, futbol şubesi sorumlusu Özer Bayraktar, sağlık kurulu başkanı Yaşar Kibar Güven ile UEFA Delegesi Alojz Supraha ve Sparta Prag Yönetim Kurulu üyelerinden Dusan Svoboda, Frantisek Cupr ile Adam Kotalik katıldı.

        Yemeğin ardından Ahmet Ağaoğlu tarafından UEFA Delegesi Alojz Supraha'ya adının yazılı olduğu Trabzonspor forması, Sparta Prag Yönetim Kurulu'na ise yöresel hediyeler takdim edildi.

        SPARTA PRAG'DA 2 DEĞİŞİKLİK

        Sparta Prag'da ilk maçtaki ilk 11'e göre 2 değişiklik yapıldı.

        REKLAM

        Konuk ekipte, Stetina ve Travnik'in yerine Hlozek ile Radakovic, ilk 11'de forma giyen isimler oldu.

        STURRIDGE'İN ANNE VE AMCASI DA MAÇI İZLEDİ

        Trabzonspor'un transfer görüşmelerini sürdürdüğü Daniel Sturridge'in annesi Grace Sturridge ile menajerlik haklarını elinde bulunduran amcası Dean Sturridge, Medical Park Stadı'na geldi.

        Bordo-mavili kulübün başkan yardımcısı Sertaç Güven'le birlikte Trabzon'a gelerek şehri gezen ve ev bakan Sturridge'in anne ve amcası, daha sonra da Medical Park Stadı'nda karşılaşmayı izledi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa