Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Türkiye Kupası Trabzonspor: 2 - Denizlispor: 0 | MAÇ SONUCU - Futbol Haberleri

        Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu ilk maçında sahasında Yukatel Denizlispor'u2-0 mağlup etti. Trabzonspor'u galibiyete götüren golleri 22. dakikada Sosa ve 80. dakikada Nwakaeme kaydetti. Bordo-mavililer, Ünal Karaman'la yolların ayrılmasının ardından göreve getirilen Hüseyin Çimşir'le çıktığı ilk resmi maçtan galibiyetle ayrıldı.İki takım arasındaki rövanş mücadelesi 23 Ocak'ta oynanacak.

        MAÇIN DAKİKALARI

        18. dakikada Zeki Yavru'nun derin pasıyla sağ kanattan hareketlenen Sacko son çizgiden içeri çevirdi fakat Rodallega'dan önce kaleci Erce topu kontrol etti.

        22. dakikada sol kanatta topla buluşan Sosa kale sahasına etkili bir orta yollarken Sörloth'un dokunamadığı top doğrudan kaleye yöneldi ve ağlara gitti. Ev sahibi ekip bu golle Denizlispor karşısında 1-0 öne geçmeyi başardı.

        REKLAM

        32. dakikada Trabzonspor ikinci gole Norveçli yıldızıyla çok yaklaştı. Ceza sahasına gelen ortada Ndiaye'den seken topa gelişine vurmak isteyen Sörloth topu ıskalayınca önemli bir fırsat kaçmış oldu.

        34. dakikada korner bayrağının yakınlarında topla buluşan Nwakaeme iki rakibinden birden çok şık hareketlerle sıyrıldı ve son çizgiden içeri çevirmek istedi fakat savunmaya da çarpan top kornere gitti.

        35. dakikada Sosa'nın soldan ortaladığı topu Denizlispor savunması kafayla uzaklaştırdı. Seken topu doğrudan kaleye yollamak isteyen Pereira etkili bir vuruş yapamadı.

        37. dakikada sağ kanattan topu taşıyan Sacko kale sahasına sert bir orta gönderdi. Ön direğe hareketlenen Recep Niyaz yakın mesafeden topun gelişine yaptığı vuruşta isabet sağlayamadı.

        42. dakikada sol tarafta topla buluşan Aissati ceza sahasına sokularak kaleye sert bir şut yolladı fakat soluna iyi uzanan Erce gole izin vermedi.

        44. dakikada sol kanatta topla buluşan Nwakaeme ceza sahasının çaprazından kaleye çok sert vurdu ancak uzak direğe çarpan top oyun alanına döndü.

        REKLAM

        Trabzonspor ilk 45 dakikayı tek golle önde kapattı.

        53. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren Nwakaeme sağ ayağının içiyle tehlikeli bir orta yolladı ancak kaleci Tolgahan topu kontrol etti.

        55. dakikada Nwakaeme yine soldan ceza sahasına girdi ve bir önceki pozisyonun kopyası gibi kale sahasına ortaladı. Sörloth'un bekletmeden yaptığı kafa vuruşunda top Tolgahan'ın müdahalesi sonrası direğe çarptı.

        59. dakikada Denizlispor ceza sahasına gelen ortada savunmadan seken topu önünde bulan Campi, harika bir voleyle topu ağlara göndermek istedi ancak top üst direğin dibinden dışarı gitti.

        75. dakikada Sacko'nun pasıyla ceza yayı üzerinde topla buluşan Recep Niyaz kaleyi gördü ve sert bir şut çıkardı fakat vuruşunda top farklı şekilde dışarı gitti.

        78. dakikada Trabzonspor ceza sahasında yaşanan karambolde top Rodallega'nın önünde kaldı. Tecrübeli golcü dar açıdan çok sert vurdu fakat kaleci Erce gole izin vermedi.

        REKLAM

        80. dakikada sol kanatta topla buluşan Nwakaeme bir kez daha önünü boşaltıp şutunu attı ve top uzak köşeden filelerle buluştu. Trabzonspor yıldız futbolcusunun golüyle farkı ikiye çıkardı.

        82. dakikada Trabzonspor, Nwakaeme ile etkili olmaya devam ediyor. Sol tarafta topla buluşan Nijeryalı yıldız kale sahasına ortaladı ancak Sörloth kaleciyi geçen topa dokunamadı.

        83. dakikada Nwakaeme'nin pasıyla ceza sahası içerisinde topla buluşan Ekuban kaleyi görüp çok sert vurdu ama top yandan dışarı gitti

        87. dakikada sol kanatta topla buluşan Ekuban savunma arkasına sarkan Serkan'a harika bir pas yolladı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Serkan Asan sağ ayağının dışıyla yaptığı tek vuruşla topu ağlarla buluşturmak istedi ancak meşin yuvarlak direğin dibinden dışarı gitti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa