Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Trabzon'da engelli dernekleri tarafından "Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası" dolayısıyla farkındalık yürüyüşü düzenlendi.

        Engelli dernekleri ve diğer STK üyeleri ile vatandaşlar ,Uzun Sokak girişinde buluşup ellerindeki beyaz bastonlarla Meydan Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

        Türkiye Beyaz Ay Derneği Trabzon Şubesi Dernek Başkanı Yusuf Şafak, burada yaptığı açıklamada, engelli sivil toplum kuruluşlarının yaşadıkları şehirde çözüm odaklı projeler geliştirdiklerini söyledi.

        Şafak, engellilerin hayatını kolaylaştırmak için vatandaşlarında daha bilinçli olması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

        "Biliyoruz ki engel aslında zihinlerde, ön yargılarda, olumsuz tutum ve düşüncelerde olan bir şey. Yani dar sokağında yürümeyi sevdiğimiz şehirde zaman zaman iletişimde sınırlılıklar ya da bazı yanlış anlamalara maruz kalabiliyoruz. Mesele burada saygı ve hoşgörü çerçevesinde birbirimizin haklarına asgari oranda saygı duyarak bu toplumsal sorunun çözümüne katkı sunmalıyız."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Trabzon İlçeleri
        Tüm Trabzon Haberleri
         Trabzon

        Trabzon

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa