Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fatih YILMAZHalil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) TOKAT jandarması, koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkması yasaklanan 65 yaş ve üzerindekiler ile kronik rahatsızlığı bulunanlar için ekip kurdu. Beşören köyünde kahvaltılık malzemeleri biten Sündüs (69) ve Salih (71) Ören çifti, ihtiyaçlarını karşılamasını istediği jandarma ekibini evin önünde Türk bayrağı ile karşıladı.

        İçişleri Bakanlığı'nın koronavirüs önlemleri kapsamında, 65 yaş ve üzerindekiler ile kronik rahatsızlığı olanların sokağa çıkmasını yasaklamasının ardından Tokat Jandarma Komutanlığı'nda ekip kuruldu. Kent genelinde, belde ve köylerde yaşayan özellikle yaşlıların yardımına koşan ekipler, ilaç ve temel gıda ihtiyaçlarını temin ederek, evlere ulaştırdı. Merkeze bağlı Beşören köyünde yaşayan SündüsSalih Ören çifti de 156 Jandarma Hattı'nı arayarak, kahvaltılık yiyeceklerinin kalmadığını belirtip, yardım istedi. Jandarma ekipleri, kent merkezinde marketten alışveriş yaparak, Ören çiftinin köyüne götürdü. Evin kapısının önünde bekleyen Ören çifti, jandarma ekibini Türk bayrağı ile karşıladı.  

        Devletin yaptığı çalışmalardan çok memnun olduklarını belirten Salih Ören, "Allah devletimizden razı olsun. Eline ekmek verilen garip bir çocuk, boynunu bükerek bakar ya aynı ben öyle oldum şimdi" dedi.

        Sündüs Ören ise dışarı çıkamadıkları için jandarmaların kendilerine gıda malzemesi getirdiğini anlatıp, teşekkür etti. DHA-Genel Türkiye-Tokat Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL

        2020-03-24 10:52:09

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tokat İlçeleri
        Tüm Tokat Haberleri
         Tokat

        Tokat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa