Tarihi eser çalan çetenin elebaşı tespihçi çıktı
Arap turist kılığında İstanbul Kapalıçarşı'da iz süren polis, kaçak tarihi eser toplanma yerinin bir tespihçi olduğunu belirledi. 5 ilde Zeus operasyonu için düğmeye basıldı. 26 bin 456 parça eser ele geçirildi; dünya rekoru kırıldı. 13 kişi gözaltında
ABONE OLİstanbul Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü, tarihi eser kaçakçılarına yönelik olağanüstü bir operasyona imza attı.
Gazete Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göre operasyonun ilk adımı, Düzce’de tarihi eser kaçakçılığı yapan 6 kişinin suçüstü yakalanmasıyla gerçekleşti. Burada gözaltına alınan zanlıların sorgusu sonucu, uluslararası tarihi eser kaçakçılık çetesinin izine ulaşıldı. İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, konuyla ilgili tüm birimlere, titiz bir çalışma yürütülmesi talimatını verdi.
‘Toplayıcılar’ ve ‘satıcılar’ olarak iki gruptan oluşan çetenin, Türkiye’nin dört bir yanından tarihi eser topladığı, il sorumlularının bu eserleri İstanbul Kapalıçarşı’da bulunan bir tespihçiye götürdüğü tespit edildi.