Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Suriye sınırına büyük bir askeri sevkiyat gerçekleştirildi!

        ABD Başkanı Donald Trump'ın, Suriye'den ABD askerinin çıkacağını duyurması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olası Münbiç harekâtına ilişkin bir süre daha bekleneceğini söylemesinin ardından sınır hattında bu sabah saatlerinde önemli bir gelişme daha yaşandı.

        20. ZIRHLI TUGAY KOMUTANLIĞI'NA ULAŞTI

        AA'da yer alan habere göre,Suriye sınırındaki birliklere takviye amacıyla gönderilen askeri konvoy Şanlıurfa'ya geldi. Türkiye'deki farklı birliklerinden gönderilen tank ve zırhlı personel taşıyıcı (ZPT) gibi askeri araçlardan oluşan konvoy, merkez Haliliye ilçesinde bulunan 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı'na giriş yaptı.Araçların Suriye sınırında konuşlu askeri birliklere takviye amacıyla gönderildiği öğrenildi.

        AKÇAKALE VE CEYLANPINAR'A DOĞRU YOL ALDILAR

        TIR'lar, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda yakıt ikmalinin ve personel ihtiyaçlarının giderilmesinin ardından öğle saatlerinde çıkış yaptı. Tank yüklü TIR'ların, Suriye sınırında bulunan Akçakale ve Ceylanpınar'a doğru yola çıktığı öğrenildi. Trafik polisleri ile zırhlı araçların eşlik ettiği TIR'ların sevki sırasında, insansız hava aracı uçuş yaptı. Kent merkezinden geçiş yapan araçları vatandaşlar merakla izlerken, askerleri selamladı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa