Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Kripto Para Standard Chartered'dan Bitcoin için iddialı tahmin! Bitcoin yükselecek mi? - Kripto Para Haberleri

        İngiliz Standard Chartered bugün itibarıyla 27.390 dolardan işlem gören Bitcoin'in 2024 sonuna kadar 100.000 doları görebileceğini belirtti.

        Banka tarafından yayımlanan bilgi notunda Silicon Valley Bank ve diğer orta büyüklükteki ABD bankalarının çöküşünün Bitcoin'in merkeziyetsiz, güvenilir ve nadir dijital varlık iddiasını güçlendirdiği belirtildi.

        Bankanın Bitcoin'e ilişkin yaptığı fiyat analizinde şu ifadeler yer aldı:

        "Kripto kışının sona ermesiyle Bitcoin'in potansiyel olarak 2024 sonunda 100.000 dolar seviyesine yükselebileceğini öngörüyoruz. Geleneksel bankacılık sektöründeki mevcut stres Bitcoin'in yüksek performans göstermesine elverişli bir ortam sunuyor."

        BU YIL YÜZDE 64 YÜKSELDİ

        Bitcoin 14-19 Nisan arasında 30.000 dolar civarında bir seyir izlemesinin ardından bu tarihten sonra yönünü aşağı çevirdi. Dün akşam saatlerinde 27.070 dolara kadar geriledi. Son gerilemeye rağmen dünyanın en büyük kripto parası dolar bazında 2023 genelinde yüzde 64 yükseldi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Selim Karahan
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa